Kereskedelmi napok és vásár, nyolcadszor

A gyarapodás nem ellenség

Az átalakuló magyar gazdaságban a legfontosabb cél, hogy egymásra találjon a termelõ és vásárló - mondta Szirbik Imre polgármester, a VIII. kereskedelmi napok és vásár múlt pénteki megnyitóján. Egy-egy ilyen bemutatkozás jó alkalom arra, hogy a település és vonzáskörzete megmutassa, mit produkál, s láthatóvá váljék, hogyan fogad a nagyközönség egy-egy terméket.

Dr. Frank József, a Csongrád Megyei Közgyulés elnöke felidézte a kereskedelem múltját, majd mint mondta: napjainkra igaz lett a geothei gondolat, miszerint eladó az egész világ. És ez nem baj - fuzte tovább gondolatait, hiszen kell a piac, a haszon nem szégyen, s a gyarapodás nem ellensége a morálnak.

Ezen mottó jegyében adták át a vásár díjait. A Csongrád Megyei Közgyulés vásárdíját dr. Frank Józseftõl vehette át a Szegedi Fonalfeldolgozó szentesi telepének vezetõje, Sipos Jánosné. Szentes Város Önkormányzatának díját Szirbik Imre nyújtotta át az Árpád Agrár Rt. marketingigazgatójának, Kovács Lászlónak. A 3V Vagyonvédelem, az Európai Unio Dél-alföldi Információs Pontjainak díját kapta, amit Nyerges Gusztáv, igazgató nyújtott át. A Budafer Rt. képviselõjének dr. Lehoczky Gáborné adta át a Délmagyarország Lapkiadó Kft. díját. A hódmezõvásárhelyi Renault Fejes-autóház a Média 6 Rádió díját kapta Nánási Attila stúdióvezetõtõl. Végül a vásárt rendezõ cég, a Dia-Média Top Kft. díját Berényiné Sarkadi Zsuzsanna ügyvezetõ adta át a Pankotai Agrár Rt., a Master Foods Hungary Kft. és a Szántó és Tsa Bt. képviselõinek.

(horváth)

(Fotó: Böbe)