Tánc a javából

A Szilver Táncsport Egyesület november 6-án, szombaton immár negyedik alkalommal rendezi meg a neves táncpedagógus tiszteletére a Peczárszky Katalin-emlékversenyt. Nem a városi sportcsarnokban, mint hallottuk, hanem a Klauzál Gábor Általános Iskolában, amely méltó helye lesz a tánctalálkozónak, hiszen rendszerint ott rendezik meg a C osztályos országos versenyeket is.

Amint azt Szatmári-Nagy Szilviától, az egyesület vezetôjétôl megtudtuk: a versenyre 70 páros nevezett be, alacsonyabb és magasabb osztályban mérik össze tudásukat a résztvevôk. A gyerek I., II. (8-9-10 évesek) standard és latin-amerikai, a C osztályos junior II. ifjúsági versenyek délelôtt 10 órától kezdôdnek, ám elôtte még egy csodálatos megnyitót láthat a közönség, formációs standard-bemutatóval. Majd Oltyán Lajos iskolaigazgató, az önkormányzat művelôdési bizottságának elnöke emlékezik a neves táncpedagógusra. Várhatóan 12-14 óra között már a magasabb osztályban szereplô párosok (B–A osztály) következnek a parketten, így a sonder (csúcsosztály) versenyét is láthatják az érdeklôdôk ifjúsági és felnôtt kategóriában (ez az osztály Szentesen másodszor szerepel a programban!), a junior I. (12 éves korosztály) kategóriás megmérettetések pedig 15 óra után kezdôdnek.

– Kató néni hosszú idôt töltött a szentesi táncosok világában az élen. Gyakorlatilag három generációt tanított végig. Nekem is a tánctanárom volt, szinte az utolsó pillanatig dolgozott – mondja Szatmári-Nagy Szilvia. – Így emlékezünk meg róla. Azért nyitunk a formációs standard táncbemutatóval, mert a pályafutásában is a formációt emelték ki, ezért kapott nívódíjat.

Arra a kérdésre pedig, hogy mit vár az emlékversenyen a táncosaitól, a Szilver TSE vezetôje így válaszolt:

– Sikerorientált vagyok, szeretnék nagyot alkotni. Olyan tanítványaim vannak, akik már a világot járják. Négy párost említhetnék közülük. Az országos meghívásos táncversenyen a legjobbak között szeretnénk szerepelni.

(l. j.)