A 10 éves a Coctail zenekar

A történet 1989. májusának végén indul, az akkor 22 éves Mészáros Gábor (Murphy), felutazik fõvárosunkba és leteszi az OSZK vizsgát. Kísérõi: Vígh Ferenc (basszusgitár) és Kókai Attila (dob), aki szintén ebben az évben végzett Budapesten. A sikeres vizsgák és a zenélés öröme arra ösztönzi a fiúkat, hogy ne hagyják abba, szeptemberben csatlakozik hozzájuk Kárpáti János ( ének, gitár ) ,létrehozzák tehát a zenekart. Mivel mindent tudnak és akarnak játszani, a rangidõs Vígh Feri tanácsára Coctail lesz a nevük.

Elsõ fellépésükön, 1989 szilveszterén, Csongrádon a Mûvelõdési Központban fõleg LGT dalokkal hevítik a közönséget. Ezután 1990. februárjában debütálnak Szentesen az Ifjúsági Házban, egy jó hangulatú Gimi bulin, kis létszámú, de annál lelkesebb közönség elõtt. Ezzel Szentesen új zenei korszak indul, az akkori házibulikból ismert LGT, Illés, Omega dalokat vállalták fel élõben játszva, Magyarországon az elsõk között.

Egyre nagyobb létszámú a közönség, egyre kisebb az IH terme. Irány a szabadtér! 1990. július 16-án elõször ad helyet a Kurca-part egy fergeteges Coctail partynak.

Szeptemberétõl két hetente indulnak az IH-ban, a Coctail bulik. Az elsõ születésnapot 970 baráttal ünnepelik.

1992-ben jelent meg elsõ kazettájuk," Bezárt ajtók mögött " címmel, amellyel bizonyították, hogy saját dalaik is megállják helyüket a sok " vendég sláger " között.

Érkeznek a meghívások más városok fõiskoláiról, egyetemeirõl, szakközépiskoláiból. Dél- Magyarország szinte minden települése ismeri õket.

És követik a fellépések és a Kurca partyk egymást egészen 1994-ig.

Ekkor Murphy meghívást kapott a fiatal, szaxofonos St. Martin kisérõzenekarába és felköltözött Budapestre. Koncerteztek itthon és Californiában. Idõközben megszületett Mészáros Dániel és ebbõl következõen Gábor atyai döntése is, vissza a szülõvárosba !

Lezárult egy korszak és kezdõdött egy új.Tehát 1997. szeptemberétõl ismét itthon zenélt akkor már mint Murphy Band léptek fel. Újra indultak a Kurca Parti Coctail Partyk.

1996. vendég: Takáts Tamás DBB.

1997.,: Kispál és a Borz.

1998.,: Charlie, Prognózis.

Az elmúlt tíz évben több tehetséges fiatallal játszottak együtt:Demeter Gyula, Kovács Zoltán,Imre Zsuzsi, Abebe Dániel, Vígh Arnold.

1999. januárjától a mostani felállás: Baranyi Kati (ének), Kókai Attila (dob), Mészáros Gábor- Murphy- (billentyû), Oláh Csaba (ének, gitár) és Varga Zoltán (gitár).

Hogyan zenélnek? Ez kiderül az idei, VIII. Kurca parti Coctail party-n, július 17-én, szombaton este 8 órakor régi és új tagokkal és közönséggel együtt ünnepelve.

Mindenkit sok szeretettel vár a zenekar, énekeljük együtt az LGT régi dalát:

" Miénk itt a tér,

mert mi nõttünk itt fel…" !

Szabó Zsuzsa

\