... versenytánc

Szatmári Szilvia, a Szilver TSE vezetõje, néhányat aludva az általa szervezett szentesi és csongrádi táncversenyre, lapunk munkatársával közösen értékelte a rendezvényt.

- Úgy érzem mindkét verseny jól sikerült, bár egy kicsivel több nézõre számítottam. Fõleg a szentesi verseny volt hosszú, nagyon figyelni kellett, hogy az osztott pálya miatt a párosok bevonulása jól történjen meg. Szerintem ez a fajta versenyzés bevált, hiszen kétszer annyi páros tudott szerepelni, mint általában.

- A párosaiddal mennyire voltál elégedett?

- Kiemelni senkit nem tudok, minden táncosommal elégedett vagyok, szépen szerepeltek.

- Milyen színvonalas volt ez az emlékverseny?

- Én örülök annak, hogy a magas osztályból is eljöttek olyan párosok, akiket a legjobb 9 páros között tartanak számon. Rajtuk kívül, osztályonként, itt volt minden nívósabb versenyzõ.

- Csongrádon ugyan azok táncoltak, akik Szentesen?

- Voltak újak is, a pontozóbírók pedig szinte valamennyien mások voltak. Érdekes egyébként, hogy volt olyan páros, akiknek a versenyzése itt Szentesen nem úgy sikerült, ahogy szerették volna, másnap viszont Csongrádon megnyerték a versenyt.

- Peczárszky Katalin emlékének szenteltétek a versenyt. Mennyire ismert Kató néni a fiatalabbak körében és lesz-e jövõre III. emlékverseny?

- Ezek a fiatalok már nem nagyon ismerik õt. Volt egy-két pontozóbíró, akiket kifejezetten azért hívtam meg, mert még személyesen ismerték õt és nagy tisztelõi Kató néninek. A nézõtéren és a támogatók között is akadtak, akik még annak idején nála táncoltak. Reményeim szerint jövõ októberben a táncversenyünkkel ismét Peczárszky Katalinra fogunk emlékezni.

H. V.