Jó hírek az Árpdád Szabadidős Sportklub háza tájáról

2013. november 10-én vasárnap Budapesten járt közel 40 fős csapatunk. Felkerestük a Budai Várnegyedet, látogatást tettünk az Országházban majd kegyeleti sétát tettünk a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben. Ez a program is a Honismereti Program részét képezte és egyben ez év utolsó túraprogramja volt.

Ebben az évben egész sor sikeres túrát szerveztünk. Januárban 3 napos teljesítménytúránk volt Mártraszentimrén. Az őszi Honismereti Túra során bejártuk az Őrséget és felkerestünk több várat, ismerkedtünk a herendi porcelángyárral és az ajkai üveggyárral. Programjaink során a nagymágocsi Kastélyparkba illetve a tiszakürti Arborétumba is ellátogattunk.

Túraprogramjaink részeként a Vajdaságba (Szabadka, Palics, Zentagunaras) és Erdélybe (Újszentes, Gyergyóremete) is eljutottunk. Gyergyóremetén a falunapok alkalmából Emléktáblát helyeztünk el a Sportcsarnokban. Szintén Gyergyóremetén vett részt kézműves táborban 10 gyermek 1 hétig.

A határon túli kapcsolatok sport, kulturális és honismereti jellegűek és több mint 15 év óta folyamatosak és sikeresek. Sajnos egyre nehezebben tudjuk megvalósítani. Bízunk a jövőben, bízunk abban, hogy programjaink nagyobb anyagi támogatásra találnak és továbbra is sikeresek lesznek.

Léhi Gábor

Árpád Szabadidős Sportklub

Klubelnök