WTKA VB

Italy, Marina di Carrara - 2010. 10. 28-31.

EC 2010

A versennyel kapcsolatos dokumentumok ITT tölthetők le!

Kategóriák
augusztus 2020
M T W T F S S
« Feb    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Budapest Sportaréna Layout

Layout qualifying and final

Az első nap eredményei

Küzdelmek a végsőkig

Küzdelmek a végsőkig

A Kyokushin Világbajnokságon minden versenyző élete harcát vívja, így a vesztesek is hősökké válnak. A mieink nagyszerűen helytállnak, és méltó módon képviselik a házigazda nemzetet.
A Karate WT első napja után főhajtás illet minden versenyzőt, hiszen 120%-on pörögtek a harcosok. Elképesztő iram, magas színvonal és brutális keménység – mindez családias és tiszteletteljes hangulatban. Jöjjenek hát az eredmények!

Férfi 70 kg

A legnépesebb mezőnyt felvonultató kategóriában ma három kört mentek egyenes kieséses rendszerben. A papírformát hozva nagyon jól szerepeltek az orosz és volt FÁK tagállamok: a legjobb 32 között 12 ilyen versenyzőt találhatuk. Bombaerős csapattal érkezett a Dél-Afrikai is: 3 versenyzőjük is beverekedte magát a legjobb 32 közé.

A magyarok

A hét magyar induló közül 3 jutott tovább a szombati folytatásra. Rózsa Gábor lehengerlően küzdve verte afgán ellenfelét. Tátrai Ádám olasz, majd kazah versenyzőt búcsúztatott. Pető Krisztián zimbabwei ellenfelét győzte le. Közülük Tátrai Ádámnak lesz a legnehezebb dolga, ha a 8-ba akar kerülni – neki orosz ellenfelet sodort útjába a sors.

Férfi 80 kg

A nagy nevek közül Emil Dzhafarov ls Erokhin Alexander is simán továbbjutott a mai harcok után. A nap egyik legnagyobb KO-ját produkálta a zimbabwei Chenjerai, aki első fejrúgásával elintézte chilei ellenfelét. Nagyon jól küzdve jutott tovább szombatra a japán Funasaki is – sajnos, hiszen a távol keleti fighter Olasz Attilát verve jutott tovább.

A magyarok

Zrupkó Ádám és Szűcs Gergő is brillírozott, hiszen mindketten sztráfightert múltak felül. Ádám a brazil Sérgio Álves Juniort verte, míg Gergő a horvát Nenad Sancic testén át jutott a következő körbe. Holnap a sors szeszélye folytán két Zoltán fog megküzdeni egymással a továbbjutásért: Szilágyi Z. és Váczi Z. egy ágon továbbjutva találkoztak. Búzás Gábor is nagyot küzdött, s erre szüksége lesz holnap is: erős dél-afrikai ellenfele legyőzése után holnap egy orosz várja. Tokaji Norbert hollandot verve találja szembe magát egy kiváló örmény harcossal. Szili László is erősen készülhet, hiszen spanyol áldozata után egy nagyon jó ukránt, Alekszandr Oszipenkót kell legyőznie, ha tovább akar jutni holnap. Már, már sajnáltuk Hataheb Rahet szír versenyzőt, hiszen Bak Sándor elementáris támadásait kellett volna kibírnia – nem sikerült neki. Sanyi ellenállhatatlanul küzdve ment tovább és holnap egy újabb közel keleti harcos ellen bizonyíthat. Nem sikerült a bemutatkozás a legfiatalabb magyar versenyzőnek. Lantos lehel nagyszerűen küzdött, ám nagyon kemény ellenfelet kapott és a rutinos (honosított) kongói Protsenko a hosszabbítás utolsó pillanataiban bevitt kemény forduló rúgásával a maga javára döntötte el a meccset.

Férfi 90 kg

A szupersztár Matsuo Yusuke-t holnap is láthatjuk – a japán angol ellenfelét verte. A másik Yusuke, Fujii is küzdhet holnap, hiszen legyőzte perui ellenlábasát. Dmitry Saveliev fellépését sokan várták, ám ő – szerencsésen – küzdelem nélkül jutott a holnapi fordulóba, ahol – reméljük – megcsillogtatja virtuóz technikáját!

A magyarok

Holnap négy magyarért is szoríthatunk ebben a súlycsoportban! Paksi Lóránt esélyeshez méltóan abszolválta az első kört: zambiai harcos vert meg.
Licskai Dávid, Balogh Zsolt és Demeter Zsolt is kiválóan küzdött. Holnap értük is szoríthatunk!

Férfi +90 kg

Nem sok babért termett a hollandok bombázója számára. Sammy Lee Muller már az első körbe búcsúzni kényszerült, hiszen kikapott belarusz ellenfelétől. A félelmetes Carlos Correa Ramos hozta a tőle elvárhatót és szerb ellenfelét legyőzve ma már holnapi belarusz riválisára készülhet.

A magyarok

Orbán Tibor indonéz ellenfelet verve jutott tovább a következő körbe, ahol minden bizonnyal minden tudására szüksége lesz a japán Sakurai legyőzéséhez. Kovács Sándor sem lesz könnyebb dolga: miután Sanyi ma megverte angol ellenfelét, a következőkben a Super Sabaki-s iráni Ehran-ra koncentrálhat.
Nem kis bravúrt hajtott végre Márhoffer Márton, aki ma a kiváló holland Feltert ütötte el a továbbjutástól. Marci holnap a szír Alkassemmel néz farkasszemet. Balla János ma meccs nélkül jutott tovább, de holnap az indiai ajay ellen bizonyíthat. Dévényi András sensei is nyert ma, így a következő fordulóban a dán Jonas ellenében küzdhet. Tóth Attila német fighter legyőzve ünnepelhette ma a továbbjutást a legjobb 32 közé.

Nők 55 kg

A volt FÁK országok amazonjai ma bizonyították miért rettegik őket. A legjobb 16 között öten küzdenek majd a továbbjutásért.

A magyarok

Szabó Tímea ma brazil ellenfelét verte magabiztosan. Holnap a japán ellenfelét verő Motzer Melindával kell eldönteniük egymás között a továbbjutást. Csőke Ildikó nagyszerűen küzdött ma kazah ellenfelével, így holnap egy belarussal vívhat a továbbjutásért. Vágner Eszter is brillírozott dán ellenfele ellen – erre holnap is szükség lesz, hiszen orosz rivális következik Eszti számára. Szalai Boglárkának ma két győzelmet is kellett aratnia a holnapi szereplésért: ukrán és lengyel versenyzőt legyőzve került szembe a fehérorosz Selikuvával.
Horváth Zsuzsana ma oroszt vert, de holnap sem lesz könnyű dolga – a japán Uemura következik Zsuzsi számára. Tomics Kata is legyőzte ma indonéz ellenfelét. A lendület remélhetően holnap sem fog megtörni és Kata a kanadai Keats ellen is továbblép.Szabóné Bálint Anita is feliratkozott a továbbjutók közé: a francia Amalberti legyőzése után készülhet az amerikai Markwell ellen.

Nők 65 kg

A súlycsoport favoritjai nagyrészt továbbmentek, így holnap kiváló harcosokat láthatuk abban a súlycsoportban, amelyben a magyar lányok dominálnak!

A magyarok

Körmödi Lívia magabiztosan hozta a tőle elvárt győzelmeket sorrendben kazah és orosz ellenféllel szemben. Holnap a kemény, dél-afrikai Deneo vár rá, aki Tóth Helgát verte ma. Ábrahám Edit ma egy lengyel lánnyal melegített be holnapi, a holland Pietersma ellen sorra kerülő derbire. Lója Krisztina ma román ellenfelét verte és reméljük, holnap bosszút áll az orosz Sorokinán, aki ma Kreutzer Adriennt búcsúztatta. Szepesi Csenge is továbbjutott, miután legyőzte az amerikai O’Connort. Flórián Zsuzsanna ma orosz riválissal küzdött – sikerrel. Holnap a holland sztárfighter, Yorulmaz Canan vár rá. Mezősi Marianna is sikeresen vette az első akadályt: lengyel ellenfelét verte.

Nők +65 kg

Ebben a kategóriában ma a legjobb nyolcig jutottak el a legjobb harcosok. Az oroszok itt is dominálnak de a japán, kazah vagy dán versenyző is odaérhet a végelszámoláshoz.

A magyarok

Négyből kettő egy – ötven százalékos a súlycsoport mérlege magyar szempontból. Hajdú és Gyimesi elbúcsúzott, de Szabó Anikónak szoríthatunk holnap, aki az orosz Lepushkinával méri össze erejét. Zatykó Zita ma harc nélkül került tovább, de a svájcu Bucher várhatóan a mai “adagot” is megkapja Zitától.

Comments are closed./Nem lehet hozzászólni.

WTKA VB főtámogató

A Magyar Válogatott főtámogatója a PANOL PLUSZ Kft.

Diákolimpia és MB

A versennyel kapcsolatos dokumentumok ITT tölthetők le!

Nyelv/Language
Média támogatók
 • BUDO MAGAZIN
 • Duna TV
 • EUROSPORT
 • Kurca TV
 • Magyar Budo Magazin
 • Marketing & Szoftver Kft
 • Montana
 • Rádió Szentes
 • Roxy Rádió
 • SPORT1TV
 • Szuperinfo
Szponzorok
 • 6X6 Taxi
 • CASHLINE Értékpapír Zrt.
 • das.hu
 • DKG-EAST ZRT.
 • Főgáz
 • Földgázszállító Zrt.
 • Fundamenta-Lakáskassza Zrt.
 • GREENSOUND
 • Hungerit ZRt.
 • Kőolajvezetéképítő Zrt.
 • Láss Csodát
 • MVM
 • Olajterv Csoport
 • Pajzs Technológia
 • Quaestor
 • Securitas
 • Szentes Város Önkormányzata Szentes Város Önkormányzata Szentes Város Önkormányzata
 • Turbo Team
 • Vasveréb Kézműves Műhely