WTKA VB

Italy, Marina di Carrara - 2010. 10. 28-31.

EC 2010

A versennyel kapcsolatos dokumentumok ITT tölthetők le!

Kategóriák
szeptember 2021
M T W T F S S
« Feb    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Budapest Sportaréna Layout

Layout qualifying and final

Archive for the ‘Hírek’ Category

02:09

hu4

Eredményhirdetés

05:16
A világbajnokok

A világbajnokok

2010. október 27 és 31 között szervezték meg a küzdősportok fesztiválját az olaszországi Marina di Carrara-ban. Erre a viadalra 22 kyos versenyző utazott ki, hogy a SAI-DO karate versenyben elnyerjék a viadal elsőségét.

Egy maratoni versengés végén 20 éremmel gazdagodott a Szentesről kiutazott magyar csapat, melyet a verseny második napján vehetett át.

A verseny utolsó napján volt az összes eredményhirdetés, mert erre a napra 16 TV társaság jelezte részvételét. Szóval senki se csodálkozzon, ha az olasz sporthírekben vagy akár Ukrajnában a híradó sporthírei között láthatja a versenyzőinket miközben átveszik érmeiket.

Meg kell azt is jegyeznünk, hogy Szentes sporttörténelmében egyedülálló, hogy egy világversenyről ennyi világbajnoki címmel térjen haza egy sportegyesület. Ennek volt azért előjele is, mert a Szentesen megrendezett Euróba Bajnokságon is hasonló eredményeket hoztak a karatésok. Nem véletlen, hogy ezen a világversenyen a legnépesebb magyar csapat a szentesi volt.

11 arany 8 ezüst és 1 bronz

11:58
carrara194

A magyar válogatott

Nem is tudjuk, hogy a cím után kell-e magyaráznunk a magyar kyokushin válogatott eredményét, melyet a WTKA világszervezet küzdősportok fesztiválján ért el. De mégis megtesszük, mert ezzel tartozunk azoknak a versenyzőknek, akik közel egy esztendeje készülnek erre a viadalra.

2010. október 27 és 31 között szervezték meg a küzdősportok fesztiválját az olaszországi Marina di Carrara-ban. Erre a viadalra 22 kyos versenyző utazott ki, hogy a SAI-DO karate versenyben elnyerjék a viadal elsőségét. Az eredményt tekintve valljuk be, hogy a Szentesről és a környező településekről kiutazott csapat messze menőkig teljesítette sensei Brezovai Sándor elvárását.

A sajtótájékoztatón hallhattuk, hogy 15 érmet vár a csapattól, és ez torna végére 20 éremre nőtt.

Közel 100 versenyző nevezett különböző korcsoportokban, és a sorsolás elkészült. Az első viadalok után a Dél-Afriakiak, a Svájciak, az Olaszok közül 1 csapat, a Horvátok és a Németek is visszaléptek a küzdelmektől, mert látták a magyarok győzni akarását, és a versenyzők felkészültségét, és nem kívántak csúnya verésben részesülni.

carrara19

A látványos jelenetekben nem volt hiány

A magyarok állták a sarat és győzedelmeskedtek. Meg kell jegyeznünk, hogy a visszalépett csapatok edzői is végig nézték a magyar küzdelmeket, és elismeréssel szóltak a nálunk folyó kyos munkáról. Bevallásuk szerint versenyzőik az ilyes fajta küzdelmekre nincsenek felkészülve, így nem kockáztatják a sérüléseket.

Akkor kezdjük az „aranyos” versenyzőkkel: Első (azaz világbajnok lett) Lantos Lehel, Rapi Balázs, Bagi Alexandra, Kurucsai Róbert, Kurucsai Ágnes, Gojdár Kamilla. Ők a szentesi Oyama dojo-t képviselték a versenyen. Továbbá még a magyar válogatott keretében első helyezést ért el Láng Lilla, Láng Zsolt, Homonai Tamás, Bede Annamária és Georgiades Zoltán.

A dobogó második fokára állhatott fel Simonovics Erika és Szőke Soma, akik szintén a szentesi egyesületet képviselték. Második helyen végezett még Kotuly Zoltán, Szabó Bettina, Püski Péter, Hutter Tamás, Percze Lajos és Karai Péter. A világbajnokságon részt vett csapat egyetlen harmadik helyét Győri Martin szerezte meg, harcias küzdelemben.

Ezzel a teljesítménnyel a magyar csapat a legeredményesebb volt a SEI-DO karate versenyben.

Egy ilyen viadal után mindenki úgy gondolja, hogy most következik majd egy kiadós pihenés, de a csapat nem áll meg, mert november 13-án Budapesten rendeznek Európa Kupát, amelyről hasonló eredménnyel kívánnak hazatérni.

WTKA Full Contact Küzdősportok Világbajnokságára utazik 22 karatéka

01:11
A magyar csapat

A magyar csapat

Több mint 100 versenyző indul az olaszországi Marina di Carrara városba, hogy hazánkat képviselje a WTKA Full Contact Világbajnokságon. Ezen a megmérettetésen több küzdősport harcosai csapnak össze és a kyokushin karate szabályrendszerben 22 versenyző lép a ringbe. Ez a 22 versenyző mutatkozott be 2010. október 22-én a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ dísztermében.

A WTKA Full Contact Világbajnokságot Olaszországban, Marina di Carrara városában rendezik meg, amely október 27-én kezdődik és 31-én ér véget. A magyar kyokushin csapat megmérettetése október 30 és 31, melyre mindenki a legjobb formáját időzíti.

Brezovai Sándor szövetségi kapitány elmondta, hogy megfeszített tempóban, a kínok-kínját élték át a gyerekek a felkészülésük során és készen állnak a küzdelmekre. Számítása szerint a 22 versenyzőtől 15 érmet remél.

A sajtótájékoztatón bemutatkoztak a magyar válogatott tagjai, akik a következők: Gyermek kategóriában indul Szőke Soma, Győri Martin, Kotuy Zoltán, Homonai Tamás, Láng Zsolt. A kadettek között fog küzdeni Percze Lajos, Gojdár Kamilla, Kurucsai Ágnes, Szabó Bettina, Georgiádes Zoltán és Püski Péter. A junioroknál verseng majd Lantos Lehel, Szalai Boglárka, Bagi Alexandra, Rapi Balázs, Kurucsai Róbert, Karay Péter, Láng Lilla, Hutter Tamás, Simonovics Erika, Kalocsai Kálmán, míg a senioroknál indul Bede Annamária.

Példamutató összefogás eredménye, hogy ez a 22 fiatal képviselheti hazánkat a világbajnokságon és a péntek délelőtt 11 órakor kezdődő sajtótájékoztatón öt település polgármestere volt jelen. Az eseményt Szirbik Imre, Szentes első embere nyitotta meg, de Gémes László (Szegvár), Zsótér Károly (Mindszent), Szabó István (Derekegyház) és dr. Kós György (Fábiánsebestyén) polgármesterek is gratuláltak és néhány biztató szóval kedveskedtek a fiataloknak.

Tavaly december óta kéthetente Szentesen edzőtáboroznak a fiatalok és igazán jó csapattá kovácsolódtak össze. Hihetetlen, de minden gyermek most már jól ismeri a szentesi lő dombokat, ahol egymást kellett felvinniük a csúcsra. A felkészülés során több mint száz kilométert (!) futottak, úgy, mint ahogy a fekvőtámaszból és felülésből sem 5-5 db-ot csináltak – tudtuk meg Brezovai Sándortól. Ahhoz, hogy minden résztvevő megbizonyosodjon a felkészültségéről a csapatnak, egy nyílt bemutató edzést tartottak a sajtótájékoztató után a Sho-Honbu Dojo edzőtermében.

Diákolimpia és Magyar Bajnokság

03:19
Diákolimpia és MB

Diákolimpia és MB

Több száz karatéka foglalta egy a szentesi Dr. Papp László Városi Sportcsarnokot 2010. április 18-án, amikor megrendezésre került a Karate Diákolimpia és Felnőtt Magyar Bajnokság.
A központi küzdőtéren először kata formagyakorlatokat láthattunk és utána vette kezdetét a küzdelem további 4 páston.
A magyar bajnokság túl sok meglepetést nem hozott, mert a WT résztvevői és annak legeredményesebb versenyzői hozták formájukat és sima győzelmekkel meneteltek a Magyar Bajnoki cím felé.
A Diákolimpia versenyzői 4 kisebb küzdőtéren harcoltak, mely nem volt mentes könnyektől.

(more…)

Eredmények

02:32
A szentesi sikercsapat

A szentesi sikercsapat

Íme a hivatalos eredménylista az Ifjúsági és Junior Kyokushin Karate Európa-bajnokságról (zárójelben az elért pontszám).

Ifi fiú -60kg:
I. Maksim Frens Ukraine / Kyokushin-kan (60)
II. Georgiy Dolinin Ukraine / Kyokushin-kan (45)
III. Viktor Anikeychyk Ukraine / Kyokushin-kan (30)
III. Evgenyy Yeschenko Ukraine / Kyokushin-kan (30)

Ifi fiú -70kg:
I. Roman Kovelskyy Ukraine / Kyokushin-kan (60)
II. Giorgi Tegadze Georgia / Kyokushin-kan (45)
III.Vulcz Benjamin Hungary /All K. Union (30)
III. Laki Balázs Hungary / Ashihara (30)

(more…)

Fantasztikus magyar ifi, junior EB eredmény Szentesen

02:25
Ifi, junior EB

Ifi, junior EB

2010. április 17-én Szentesen került megrendezésre az Ifjúsági és Junior Kyokushin Karate Európa-bajnokság. Nagy várakozással nézett mindenki a verseny elé, mert az októberi WT bebizonyította, hogy nagyon erős az európai kyokushin karate a világ viszonylatában. Fontos, hogy ennek a sportágnak is legyen utánpótlása, melynek igazi megmérettetése volt a szentesi verseny. A magyar utánpótlás a kontinens legerősebb kontingense ez be is bizonyosodott a verseny végére.

Az első ízben megrendezett Súlycsoportos Ifjúsági, Junior Össz-Kyokushin Karate Európa-bajnokság full-contact rendezvényén 15 ország 120 indulóját várták, akik egy rangos versenyen mérték össze tudásukat.

A szentesi szupertornán a magyar és ukrán harcos fiatalok versengéséből a házigazdák kerültek ki győztesen. A nemzeti csapat tagjai 8 arany-, 6 ezüst- és 6 bronzérmet szereztek a Dr. Papp László Sportcsarnokban, külön öröm, hogy a magyar érmek közel fele (4 arany-, 2 ezüst- és egy bronz-) a szentesiek remeklésének volt köszönhető. A szervezetek versengését a Kyokushin-kan nyerte.

A Sensei Brezovai Sándor áldozatos szervezőmunkája révén létrejött, több hazai és nemzetközi knock-down szervezet részvételével lezajlott szombati tornán megmutatták oroszlánkörmeiket a magyar fiatalok: összesen nyolc arany-, hét ezüst- és tizenegy bronzérem maradt itthon a rendkívül színvonalas és kőkemény harcok után.

– Jól sikerült a kontinensviadal, elégedett vagyok az érmek számával – értékelte az Eb-t a szentesi Brezovai Sándor főszervező, a magyar csapat vezetője. – A bivalyerős ukrán, orosz, grúz csapat edzői, vezetői is csodálkozva nézték a magyar, köztük természetesen a szentesi utánpótlás-sportolók remeklését.

Az Oyama Dojo versenyzői igazi sporttörténelmet írtak eredményükkel, mert szentesi sportegyesület még nem szállított annyi EB aranyérmet mint, amit most a dojo versenyzői.

Az országok versenyfutása tulajdonképpen a magyar és az ukrán Kyokushin-kan csapat párharcára szűkült, amelyet végül 25 pont előnnyel a mieink nyertek.
A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a magyar Shinkyokushin csapat állhatott.

A versenyen készült képek az alábbi galériában tekinthető meg:

Jól indult az EB a magyaroknak

02:02
Elkezdődött az Eb

Elkezdődött az Eb

Az első mérkőzések után 100%-os eredményességgel küzdöttek a magyar versenyzők az Össz Kyokushin Karate Ifi, Junior Európa Bajnokságon, Szentesen. A női versenyzők között a friss fekete öves ifjú hölgy Bagi Alexandra már a második mérkőzését nyeri, így szépen halad a dobogó legfelső foka felé. Alex az első mérkőzését simán hozta a második küzdelme viszont igazi küzdelem volt. A legnagyobb riválisát Szalay Boglárkát verte meg. A végig fej-fej mellett folyó mérkőzésen kiválóan küzdött Bogi is, de a hajrá Alexnek sikerült jobban.
Simonovics Erika derekegyházi kislány legnagyobb meglepetésre simán hozta első mérkőzését, mert két esztendeje kezdett karatézni és kiválóan küzdött a legnagyobb megmérettetésén. Legyőzőre azért ő is talált, mert a szintén Oyama dojo-s Bende Vivien mögött több év és több tapasztalat van.
Ezen a napon kereken 100 küzdelmet láthatunk a szentesi dr. Papp László Városi Sportcsarnokban. Az eddigi mérkőzések kevés sérüléssel zajlottak, ez annak is köszönhető, hogy kontrolált fej rúgásokkal lehet pontot elérni. Az ütések és test további támadása lehet tiszta erőből, és a versenyzők kiváló felkészültség mutatja, hogy eddig csak hámsérülések keletkeztek.

Megkezdődött

01:04
Megkezdődött az EB

Megkezdődött az EB

A csapatok bevonulásával kezdődött meg Össz Kyokushin Karate Ifi, Junior Európa Bajnokság Szentesen. A versenyzőket elsőként Szirbik Imre szentes város polgármestere köszöntötte, majd eredményes versenyzést kívánt Shihan Furkó Kálmán stílusalapító 7 danos mester.
Hanshi Adamy István szabálymagyarázata után kezdetét vette a verseny, melyre az előzetes nevezések ellenére több versenyző nem tudott megjelenni. Az észak-nyugat európai légi közlekedést megbénító vulkán füst érezteti hatását az itt Szentesen megrendezett versenyen is.
Közel 17000 légi járatot töröltek a világon a légiközlekedés biztonságát fenyegető természeti jelenség miatt, így több szervezet nem tudott elutazni a versenyre. Ezen körülmények ellenére is közel 120-an indultak a versenyen.

Megvolt az első bírói értekezlet az Ifi, Junior EB-n

12:45
Megvolt az első bírói értekezlet az Ifi, Junior EB-n

Megvolt az első bírói értekezlet az Ifi, Junior EB-n

Hanshi Adamy István és Sensei Horváth János vezetésével a mérlegelés és orvosi vizsgálat után megtörtént az első bírói értekezlet, melyen nem csak a bírók, hanem a szervezeti és egyesületi vezetők is részt vettek.

Hanshi Adamy István vezette kurzus ugyanazt a versenyzői magatartást követeli meg az indulóktól, mely a 2009-es WT-t végigkísérte. Az ellenfél tisztelet a küzdelem tisztasága a fő cél. Aki ezt nem tartja be és nem figyel erre, az a kyokushin szellemiségét hagyja figyelmen kívül.

A bírók figyelmét nyomatékosan felhívták a szervezők, hogy a legszigorúbb formaiságot követelik meg az indulóktól, és tiszta küzdelmeket (nem pedig cséphadarós küzdelmeket) követelnek meg a legjobbaktól, mert aki erre a versenyre eljutott, az a nemzetének a legjobbja.

WTKA VB főtámogató

A Magyar Válogatott főtámogatója a PANOL PLUSZ Kft.

Diákolimpia és MB

A versennyel kapcsolatos dokumentumok ITT tölthetők le!

Nyelv/Language
Média támogatók
 • BUDO MAGAZIN
 • Duna TV
 • EUROSPORT
 • Kurca TV
 • Magyar Budo Magazin
 • Marketing & Szoftver Kft
 • Montana
 • Rádió Szentes
 • Roxy Rádió
 • SPORT1TV
 • Szuperinfo
Szponzorok
 • 6X6 Taxi
 • CASHLINE Értékpapír Zrt.
 • das.hu
 • DKG-EAST ZRT.
 • Főgáz
 • Földgázszállító Zrt.
 • Fundamenta-Lakáskassza Zrt.
 • GREENSOUND
 • Hungerit ZRt.
 • Kőolajvezetéképítő Zrt.
 • Láss Csodát
 • MVM
 • Olajterv Csoport
 • Pajzs Technológia
 • Quaestor
 • Securitas
 • Szentes Város Önkormányzata Szentes Város Önkormányzata Szentes Város Önkormányzata
 • Turbo Team
 • Vasveréb Kézműves Műhely