XXIV. Egyházzenei találkozó

 

Huszonnegyedik alkalommal rendezték meg az egyházzenei találkozót Szentesen, melynek második rendezvényeként kórushangversenyre invitálták az érdeklődőket a Református Nagytemplomba. Négy kórus  a Csongrádi Zenebarátok Kórusa, a Hódmezővásárhelyi Városi Kórusegyesület, a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa és a Szentesi Bárdos Lajos Vegyeskar voltak közreműködői a kórushangversenynek.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 21.


 

JÖN! JÖN! JÖN! A nagy négyes!

 

A nagy négyes - Ünnepelt operaénekesek voltak. Mára visszavonultak. Egy békés művészotthonban él a tenor, a basszus és az alt – amikor egy nap váratlanul beköltözik a szoprán is. Teljessé vált az egykori legendás Nagy Négyes.

Minden szerep változatlan: a kamaszosan túlfűtött Rigoletto, a kacér Maddalena, az érzékeny Herceg, a kiszámíthatatlan Gilda. Sérelmek, vonzalmak mintha tegnap történtek volna, véd- és dacszövetségek mintha tegnap köttettek volna. És előttük a nagy feladat: egy Verdi-gála, hosszú évek után újra a közönség előtt. De olyan-e ma is a hangjuk, mint fénykorukban? Egyáltalán: hol ér véget a magánember és hol kezdődik a művész?

Ronald Harwood (Az öltöztető, illetve A zongorista Oscar-díjas szerzője) színdarabjában az örökifjúságról és a művészet hatalmáról mesél iróniával, sok humorral...
... és, hogy mikor lesz Szentesen, hamarosan kiderül!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 18.


 

Elhunyt zenészekre emlékeztek

 

2017. május 7-én Szentes Város Fúvószenekara az elhunyt zenészekre emlékezett az egyházzenei találkozó fúvószenekari koncertje után a Református Nagytemplom mellett található kopjafánál.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 05. 07.


 

Volt növendékek hangversenye

 

2017. április 29-én a Szentesi Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskolában zenei pályára készülő volt növendékek hangversenyét hallhattuk 16 órai kezdettel.

A hangversenyen fellépett Berényi Tünde, Czakó István, Debreczeni-Kis Helga, Gábor Bettina, Molnár Evelin, Ráfi Balázs, Takács Emese.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 04. 29.


 

Az ördög három aranyhajszála

 

2017. február 8-án a Szegedi Miniszínház előadásában láthatták a szentesi óvodások a Micimackó bérlet jóvoltából "Az ördög három aranyhajszála" című darabot a Móricz Zsigmond Művelődési Házban.

Az interaktív színházi darab minden gyermek figyelmét lekötötte, majd amikor részese lett az előadásnak egy óvodapedagógus még nagyobb volt a derülés.

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 02. 09.


 

Rendhagyó irodalomóra
a Magyar Kultúra Napja alkalmából

 

A Szentes Művelődési Központ a Magyar Kultúra Napját rendhagyó irodalomórák szervezésével ünnepelte. Ez alkalomból, a fővárosi Pódium Színház: A mi ars poetikánk, avagy hiszünk és írunk – című előadást tekinthették meg a Himnusz megírásának 194. évfordulójára alkalmából.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2017. 01. 24.


 

Four Fathers Szentesen

(videóval)

 

2016. december 15-én a Zene-Világ-Zene sorozat adventi, évbúcsúztató koncertjén a közelgő ünnepek hangulatát idézte meg: karácsonyi dalok, kedves és humoros mikulás-dallamok mellett külföldi és magyar slágerek is felcsendültek, természetesen a már jól megszokott és kedvelt „Four Fathers”-stílusban. 

 

Az együttes több mint 20 éves múltra tekinthet vissza, hisz 1995 óta énekel együtt a négy kiváló muzsikus. Először csak maguk és kollégáik gyönyörűségére énekeltek, majd kiléptek a nagyközönség elé is. Mindannyian képzett zenészek, évekig együtt énekeltek a Honvéd Férfikarban. Stílusuk egyedi, sok szép harmónia, tréfa, és sodró lendület jellemzi koncertjeiket.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 12. 15.


 

Nostradamus Szentesen

Térfesztivál 2016 (fotókon és videókon)

 

A Nostradamus – Világok vándora előadást láthattuk az E4xperiDance előadásában a 2016-os Térfesztiválon. 2002-ben járt városunkban először a táncshow, amikor is átadták a megújult szentesi főteret. Évekkel később újra ellátogattak városunkba szintén a térfesztivál keretében, majd ebbe az évben Nostradamus jövendöléseit álmodta színpadra a társulat. Ennek az előadásnak örülhettünk idén.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 09. 22.


 

P. Mobil Szentesen

2016. rocktóber 15. (szombat) 20 óra

 

Zene-Világ-Zene Graffiti

P. Mobil - a Főnix Éjszakája Turné 2016

előzenekar: Radar- Változatlanul Turné 2016

 

Tv-spot: https://www.youtube.com/watch?v=TvGtnKsKVtw

Jegyár: 3.000 HUF

 

Jegyárusító helyek:

 

HANGVERSENYKÖZPONT - SZENTES

Szentes, Kiss Bálint u. 11. tel. +36-30/607-4720

 

MŰVELŐDÉSI ÉS IFJÚSÁGI HÁZ

Szentes, Tóth József u. 10-14. tel. +36-63/314-211

 

BOOTLEG SHOP - SZENTES

Szentes, Szabadság tér 'B' tel. +36-30/244-7381

 

A koncert helyszíne: IH - Szentes, Tóth József u. 10-14.

www.zenevilagzene.hu

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 09. 14.


 

Szakcsi Lakatos Béla és Müller Péter "Sziámi" Szentesen

A "Zene Világnapja"

 

Zene-Világ-Zene - Zene és Irodalom

A "Zene Világnapja" alkalmából 2016. szeptember 29. (csütörtök) 19 órai kezdettel Szakcsi Lakatos Béla és Müller Péter "Sziámi" lesz a vendég a Hangversenyközpontban.

 

Tv-spot: https://www.youtube.com/watch?v=aQkdUdN_8LQ

Jegyár: 1.400 HUF

 

Jegyárusító helyek:

 

HANGVERSENYKÖZPONT - SZENTES

Szentes, Kiss Bálint u. 11. tel. +36-30/607-4720

 

MŰVELŐDÉSI ÉS IFJÚSÁGI HÁZ

Szentes, Tóth József u. 10-14. tel. +36-63/314-211

 

www.zenevilagzene.hu

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 09. 07.


 

Szeptember 29-én indul a Zene-Világ-Zene évadja

Élet - Érték - Élmény

 

2016. szeptember 29-én indul a 2016/2017-es zenei évad a Hangversenyközpontban. A tizenegy koncertből álló évad valamennyi programját kedvezményes bérlettel tekintheti meg, mely zenei csemegéket is tartalmaz. Bővebb információ a plakáton!

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 08. 29.


 

  Szent István napi hangverseny

 

Szent István napi hangverseny rendezett a Szent Anna Templom Orgonájáért Alapítvány 2016. augusztus 19-én pénteken. Nagy János orgona- és Rácz József trombitajátékára sokan voltak kíváncsiak, akiknek az ünnep fontosságáról dr. Horváth György osztotta meg gondolatait.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 08. 26.


 

  Félmillió dollár gazdát keresett Szentesen!

Nyári színházi este egy kis bosszúsággal!

 

Fantasztikus este volt - hallhattuk a teltházas szentesi Nyári Szabadtéri Színház Elvis, Oltár, Miami, avagy félmillió dollár gazdát keres című darabjának a végén a nézőktől - "Csak az a kellemetlen közjáték nem kellett volna" - jegyezte meg egy másik néző, melyre sokan bólogattak!

A fordulatos, pergő komédia egy bőröndcserével indul, amikor is az Elvis-rajongó Tom és felesége (Alice) Miami-ba készül a várva várt Elvis-gyűlésre, de a nagy köd miatt törlik járatukat. Csalódottan hazatérnek, majd otthon veszik észre, hogy egy „szerencsés” csere folytán fél millió dollár kerül a birtokukba, amikor is véletlenül más bőröndjét hozták el a reptérről.

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 08. 16.


 

 Hello, Dolly!

 

A Hello, Dolly! - zenés vígjátékkal folytatódott a Szentesi Nyári Szabadtéri Színház 2016. július 6-án este.

 

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 07. 07.


 

 Milyen lesz a volt Petőfi Szálló?

Szentes Szecessziós Ház tervismertető

 

Az eredményes EGT Norvég Alap 2009-2014 PA 16 pályázat révén az egykori Petőfi Szálló utcai homlokzata megújul, valamint a sarok épületrész és a Petőfi utcai szárny földszintjén közösségi és kulturális terek – galéria-kávézó, kiállítótér, előadó- és próbaterem lesz létrehozva, hallhattuk a 2016. július 6-ai sajtótájékoztatón a Megyeháza dísztermében.

 

Aki nem volt jelen és nem hallhatta a tervismertetőt, az sem maradt le semmiről, mert íme a teljes videó anyag, amely tartalmazz a kivetített terveket is, valamint exkluzív képeket, a jele állapotáról az épületnek, amely nem csak a földszinti területet láttatja!!!

 

  KATT a képre!      

 

Szentes, 2016. 07. 06.


 

 

 

 

.