Sport, wellness, fittness Szentesen

Szentesi Üdülőközpont Nonprofit Kft.

 6600 Szentes, Csallány Gábor part 4.

Pénztár: +36 (63) 400-100

Iroda: +36 (63) 400-100

Üdülőházak recepció: +36 (63) 400-123

E-mail: info@udulokozpont-szentes.hu , udulohazak@udulokozpont-szentes.hu

 

A Szentesi Üdülőközpont kellemes környezetben, számos kikapcsolódási lehetőséggel várja vendégeit. A pihenést kedvelők termálmedencéket (élményelemekkel), szaunát, pezsgőfürdőt, a sportolni vágyók úszómedencéket és csúszdákat vehetnek igénybe. A csúszdaparkban a családi csúszda mellett, kamikáze- és anakonda csúszda várja a szórakozni vágyókat. A kisebb gyermekek részére két gyermekmedence csúszdával, pezsgőfürdővel és csobogóval nyújt igazi kikapcsolódást. A Strandfürdőt körülölelő Kurca folyócskán pedig vízibiciklizésre, csónakázásra és kajak-kenuzásra nyílik lehetőség. A csodálatos idilli környezet, a sokszínű szolgáltatások az egész generáció felfrissülését teszik lehetővé.

A strandfürdő az év minden napján várja a látogatókat. A téli szezonban kupolasátorral fedett sport és tanmedence ad lehetőséget a vízi sportok kedvelőinek a sportolásra.

A fürdő területén kialakított büfé sor, gazdag étel-, és ital választékkal, fedett fogyasztótérrel színvonalas étkezési lehetőség biztosít.

A fürdő területén található medencék: 1 db 33 1/3 méteres, 1 db 50 méteres medence, 1 db tanmedence (25 m), 2 db gyermekpancsoló csúszdával és csobogóval, 3 db termálmedence (élményfürdő, pezsgőfürdő - jakuzzi, masszázsmedence) és három 3 csúszdából álló csúszdarendszer (családi-, kamikáze- és anakonda csúszda)

 

 

         

 

         

A Szentesi Üdülőközpont NKft.  2009. évi uszodai szolgáltatási díjszabása

megtekinthető a www.udulokozpont-szentes.hu web címen!

 

Szentesi Üdülőközpont Nonprofit Kft. - Üdülőházak, kemping

 6600 Szentes, Csallány Gábor part 4.

Pénztár: +36 (63) 400-100

Iroda: +36 (63) 400-100

Üdülőházak recepció: +36 (63) 400-123

E-mail: info@udulokozpont-szentes.hu , udulohazak@udulokozpont-szentes.hu

 

A kemping elhelyezkedése a maga nemében egyedülálló. A kemping és az uszoda területileg egy egységet alkot, mindezt egy hét hektáros, kellemesen kialakított természeti környezetben. A kemping biztosítja mindazon előnyöket vendégei számára, amelyeket a természet közelsége jelent, ugyanakkor adottságainál fogva mindössze néhány száz méterre helyezkedik el a városközponttól, így vendégeknek nem kell nélkülözniük a városi életforma által biztosított előnyöket sem.

 A terület egy földnyelven fekszik, amelyet a Széchenyi liget felől egy kerítés határol, a terület többi részének határát -mint természetes elválasztó- a Kurca folyó adja. A sportok szerelmesei számára rendelkezésre állnak sportmedencék, amelyek akár edzőtáborok szervezésére is alkalmasak, tenisz- és futballpályák, míg a pihenni vágyók számára horgászhelyek, vízparti sétány, vízitúra lehetőség és élményelemekkel felszerelt termálmedencék kínálnak programot. A helyszín ideális kiindulópontja lehet vízi-, kerékpáros- és lovas csillagtúráknak, valamint önálló vízitúráknak, mivel a Kurca közvetett kapcsolatban áll a Körössel és a Tiszával. A kellemes környezet zenei programok, képzőművészeti táborok, kulturális, fesztiválok ideális helyszíne is tehet. Fejlesztés alatt álló szolgáltatások: kerékpár- és vízijármű kölcsönzés, minigolf, szauna.

 

A Szentesi Üdülőközpont NKft.  2009. évi uszodai szolgáltatási díjszabása

megtekinthető a www.udulokozpont-szentes.hu web címen!

 

Az árváltoztatás jogát fenntartjuk!

Érdeklődjön az adott hely telefonján!

 

Szállásfoglalás:

E-mail: udulohazak.szentes@gmail.com

A kezdetektől napjainkig

Az uszoda története

1931-1985

A régi ártézi uszoda 1931-ig működött, ekkor épült ugyanis a jelenlegi 50 méteres sportmedence, amely már sportrendezvények tartására is alkalmas volt.

A szentesi 50 m-es uszodát 1932-ben adták át rendeltetésének. A helyi úszó- és vízilabdasport az 50 méteres sportmedence megépülése nyomán lendült fel, hiszen az Alföldön egyedülálló módon alkalmas volt versenyek fogadására..

A szentesi úszósport fejlődését nagyban befolyásolta, hogy az 1960-as évek végéig nem volt meleg víz, így az uszoda októbertől áprilisig edzésekre nem volt használható. Ennek ellenére a városban pezsgő úszóélet volt nagy létszámú szakosztállyal. Minden hétvégére jutott egy verseny a környék valamelyik városában.

A népszerű létesítmény közelébe 1972-ben - a nemzetközi szabványokhoz igazodó - 33 1/3-os versenymedence, 1975-ben pedig termálvizes gyermekpancsoló (közismert nevén: brűg) épült.1976-ban épültek az első - kőből készült - üdülőházak, amelyeket a későbbiekben további faházakkal bővítettek.

A strand 1985-ben az úszásoktatásra kiválóan alkalmas 25 méteres tanmedencével bővült, és a következő esztendőben 1986-ban nyitott a kemping, melynek elhelyezkedése a maga nemében egyedülálló. A kemping és az uszoda területileg egy egységet alkot, mindezt egy hét hektáros, kellemesen kialakított természeti környezetben. A kemping biztosítja mindazon előnyöket vendégei számára, amelyeket a természet közelsége jelent, ugyanakkor adottságainál fogva mindössze néhány száz méterre helyezkedik el a városközponttól, így vendégeknek nem kell nélkülözniük a városi életforma által biztosított előnyöket sem.

 

2001-napjainkig

Szentes Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a város népességmegtartó és turista-csalogató vonzerejének 2001-ben, állami, helyi, lakossági bevételeinek gyarapítása, a helyi egészség-turizmus fejlesztése érdekében jelentős önerőt és állami támogatást fordítani a kiemelt szereppel bíró Széchenyi Ligetre, különösen a kiváló helyi adottságból fakadó termálvíz fokozott hasznosítására, s az ahhoz kapcsolódó korszerű és látványos infrastruktúra kialakítására. Ennek következtében több mint 460 millió forintos fejlesztés/beruházás valósult meg.

A megvalósult fejlesztések következtében új öltözőépület kabinokkal, termálmedence, gyermekmedence csúszdával, csúszdarendszer és játszótér épült a strandon.

A fejlesztés első fázisát (csúszdapark) 2002. augusztus 31-én adták át a ligeti strandfürdőben.

Az új öltözőépületet, a termálmedencéket és élményfürdőt 2003. május 1-én nyitották meg és ezzel a még nem fejeződött be a strand fejlesztése.

Plusz szolgáltatások: szauna, minigolf- strandröplabda- és strand-focipálya.

     

 

Ugrás a lap tetejére!

www.szentes.hu