Országos harmadik helyezett lett Lili

 

 

      Március 8-án Budapesten, a Duna Palotában, Hazafias költészet a magyar irodalomban címmel Kárpát-medencei szintű szavalóversenyt rendeztek.

      A rendezvény színvonalát jelzi, hogy a Vörösmarty Mihály Ének-zenei Nyelvi Általános Iskola és Gimnázium, az 1956-os Magyar Szabadságharcosok Világszövetsége és a helyi önkormányzat közös szervezésében majd kétszáz tanuló kapott lehetőséget. A versenyen 5-13. évfolyamos diákok négy kategóriában mérték össze tudásukat egy szabadon választott verssel, a témának megfelelően. A szakmai zsűrit színművészek és elismert szaktanárok alkották.

     HSZC Zsoldos Ferenc Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának 10. R. osztályos MOGYORÓSI LILI képviselte Márai Sándor: Mennyből az angyal című versével, és végül a rangos verseny harmadik helyén végzett. Lili már eddig is több tanulmányi versenyen járt, és területi-megyei szinteken mindig első díjat nyert. Sikerének kulcsa elsősorban a tehetsége és a szorgalma. Felkészítő tanára Molnár Szilvia tanárnő volt, de a versek megszerettetésében Posta István tanár úrnak (Csongrád) is nagy szerepe van.

Gratulálunk!!!

Szentes, 2018. 03. 12.

 

.