Üzlethelység kiadó a kórházban!

Pályázati kiírás: Kórházi kezelésben lévő üresen álló üzlethelyiség

 

 

A Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház kezelésében lévő, jelenleg üresen álló üzlethelyiségének bérbeadására pályázatot ír ki, az alábbiakban részletezett feltételek szerint:

  

Pályázati eljárást lefolytató:

Bérbeadó: Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház (telefonszám: 63/313-244/159, cím: 6600 Szentes, Sima F. utca 44-58.) – továbbiakban, mint Bérbeadó.

 

A pályázható ingatlan:

Cím: 6600 Szentes Sima F. utca 44-58.

Területe: 127 m2

 

A helyiségek személyes megtekintése:

Az alábbiakban megjelölt időpontban, Bérbeadó munkatársaival történt előzetes egyeztetést követően:

2018. január 31. 0900 – 1400,

 

Pályázatban résztvevők köre:

A pályázatban az vehet részt, aki a szerződéskötési feltételeknek megfelel. Ez alapján bérleti szerződés azzal a természetes személlyel vagy a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 3. § (1) bekezdés 1. pontjában meghatározott átlátható szervezettel köthető, akinek:

a) nincs köztartozása, és a versenytárgyalás kiírását megelőző 5 évben az önkormányzattal, illetve a kezelővel szemben tartozása nem volt,

b) nem indult ellene felszámolási eljárás, nem áll végelszámolás, vagy csődeljárás hatálya alatt,

c) vállalja, a bérleti díj éves emelésének megfizetését, mely nem lehet magasabb a Rendelet 19. § (1) bekezdésben meghatározott mértéknél,

d) vállalja, hogy az épület felújítása bontása esetén a bérbeadó 90 napos határidővel felmondhat,

e) vállalja, hogy a törvényben előírt beszámolási, nyilvántartási, adatszolgáltatási kötelezettségét teljesíti,

f) vállalja, hogy a helyiséget a bérleti szerződési előírásoknak, és a bérbeadói rendelkezéseknek, valamint a meghatározott hasznosítási célnak megfelelően használja,

 

 

Az ingatlan hasznosítás célja és a helyiségben végezhető pontos tevékenységek köre:

A helyiség kizárólag üzlethelyiség céljára hasznosítható.

A pályázó a pályázatát annak tudatában nyújtja be, hogy tudomása van különösen az alábbiakról:

· a helyiségben csak szerelt mozgatható válaszfalak helyezhetők el kérelmére, a Bérbeadó írásos, előzetes hozzájárulásával,

· a szerződés megszűnésekor a bérlőnek, a helyiséget tiszta, használatra alkalmas, rendeltetésszerű állapotban, illetve ellenkező megállapodás hiányában az eredeti állapot helyreállításával kell visszaadnia,

· a közüzemi díjak fizetése a leendő Bérlő kötelezettségi körébe tartozik oly módon, hogy a Bérbeadó havi rendszerességgel a megállapított díjakat kiszámlázza

· A Bérlő köteles a helyiségre általános vagyonbiztosítást és felelősségbiztosítást kötni, valamint a hulladék elszállítására közvetlenül szerződni a közszolgáltatóval.

· A bérlő köteles a Bérbeadó külön felhívása nélkül minden év január 31. napjáig igazolni, hogy a nem a kezelőn keresztül megfizetett közüzemi szolgáltatások tekintetében díjtartozással nem rendelkezik, melyet a szolgáltató által, 15 napnál nem régebben kiállított igazolással kell igazolnia. Továbbá a szerződés bármely okból történő megszűnése esetén a Bérlő az igazolásokat legkésőbb a helyiség átadásakor köteles a Bérbeadó részére átadni. A Bérlő köteles viselni minden közműfejlesztési hozzájárulást és díjat, bekötési- és csatlakozási költséget és díjat és minden egyéb díjat vagy költséget, amely a Bérlő közműigényének a kielégítéséhez szükséges a helyiség vonatkozásában,

· a Bérlő a helyiséget megtekintett állapotban veszi bérbe, a helyiségben folytatni kívánt tevékenységhez a speciális feltételeket a Bérbeadó nem biztosítja, a helyiségek belső kialakítása a leendő Bérlő feladata, annak költségei a Bérlőt terhelik.

 

Bérleti díj:

A bérleti díj összegének alsó határa: 1.000 Ft/négyzetméter.

Továbbá pályázó a pályázat benyújtásával elfogadja, hogy a bérleti díj értékállóságának megőrzése érdekében a bérleti díjat, a Bérbeadó részéről minden év februárjában a Bérbeadó határozza meg az inflációs ráta figyelembevételével.

Bérleti jog megváltási díj: nincs.

A pályázatot elnyerő pályázó vállalja, hogy a szerződéskötést megelőzően a helyiség havi bruttó bérleti díj kétszeresének megfelelő óvadékot megfizeti.

 

Bérlet időtartama:

Határozott időre, minimum 1 év, maximum 5 év időtartam.

 

 

Versenytárgyalási biztosíték mértéke:

A versenytárgyalási biztosíték mértéke: 500.000.-Ft.

A versenytárgyalási biztosíték összegét a pályázat benyújtását megelőzően kell befizetni a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház pénztárában /hétfőn - pénteken 800 – 1100 között/, vagy átutalni a 10028007-00317179-00000000 számú számlára, vagy csekken feladni. Az ajánlat csak akkor fogadható el érvényesnek, ha a befizetés tényének igazolását a pályázó a pályázati anyaghoz csatolta.

A pályázó elfogadja, hogy nyertes ajánlat esetén a versenytárgyalási biztosíték összege a szerződéskötésig befizetendő óvadék összegébe beszámít, illetve nem nyertes ajánlat esetén a befizetett biztosíték kamatmentesen, az eredményhirdetést követő 30 napon belül visszafizetésre kerül.

A versenytárgyalás nyertese a pályázat beadásával elfogadja, hogy amennyiben a bérleti szerződést önhibájából nem köti meg, a versenytárgyalási biztosíték összegét elveszíti.

 

A versenytárgyalási ajánlat benyújtásának módja, ideje, helye:

A pályázati kiírás és pályázati lap papír alapon átvehető a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház Titkársága (6600 Szentes, Sima F. utca 44-58) 2018. január 19 napjától, továbbá letölthető www.szentesi-korhaz.hu internetes oldalról.

 

A pályázat benyújtásának ideje és helye:

2018. február 05 1500-ig a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház Titkársága.

 

Pályázat benyújtásának formája és csatolandó dokumentumok listája:

A versenytárgyalási felhívásra benyújtott ajánlatot és a hozzá tartozó egyéb csatolmányokat zárt, megcímezetlen, feladót, vagy más jelet nem tartalmazó borítékban kell benyújtani a Bérbeadónál, amelyen csak az alábbi szöveg szerepelhet: „Helyiségpályázat”.

Ettől eltérő borítékot a Bérbeadó nem vesz át. A pályázati anyagot tartalmazó borítékot a Bérbeadó munkatársa az átvételkor sorszámmal látja el. E sorszámot a pályázó részére a Bérbeadó munkatársa egy átvételi elismervényen köteles igazolni.

 

A pályázati anyaghoz mellékelni kell:

·         pályázati lapot vagy annak tartalmával megegyező iratot,

·         versenytárgyalási biztosíték megfizetésének igazolását,

·         jogi személy esetén ügyvéd vagy közjegyző által hitelesített: társasági szerződést vagy 30 napnál nem régebbi cégkivonatot,

·         aláírási címpéldányt,

·         egyéni vállalkozó esetén: vállalkozói kártya másolatát, ennek hiányában igazolást az egyéni vállalkozó nyilvántartásba vételéről,

·         minden olyan iratot, amit a pályázó szükségesnek tart.

 

A versenypályázat elbírálásának időpontja és módja, továbbá az eredményhirdetés helye és ideje:

2018. február 06. 1400 óra Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház (6600 Szentes, Sima F. utca 44-58.) gazdasági igazgatói iroda.

A benyújtott érvényes ajánlatok alapján azzal kerül a bérleti szerződés megkötésre, aki a versenytárgyaláson a legmagasabb összegű bérleti díj megfizetésére tett ajánlatot. Azonosság esetén a pályázók közül a nyertest sorsolással kell kiválasztani. A sorsolásról jegyzőkönyv készül.

A pályázat nyertese az eredményhirdetéstől számított 30 napon belül köteles a helyiségbérleti szerződést megkötni. Ha a pályázat nyertese a szerződést nem köti meg az előírt határidőben, akkor ebben az esetben a versenytárgyaláson részt vett következő legmagasabb ajánlatot tevő részére kell a helyiséget bérbe adni.

A pályázók az elbírálásról írásban is kapnak értesítést.

 

 

 

Egyéb rendelkezések:

Bérbeadó fenntartja azon jogát, hogy a pályázatot eredménytelennek nyilvánítsa indokolás nélkül.

 

 

A pályázati lapot megtekintheti :

 www.szentesi-korhaz.hu és a www.szentesinfo.hu/mozaik weboldalakon.

 

 

Szentes, 2018. 01. 24.

 

 

.