Programdömping Szentesen

 

 

 

Talán nem is érdemes számokba önteni, hogy mennyi program várja az érdeklődőket Szentesen ezen a hétvégén és a jövő héten, mert mire megszámolnánk egy újabb rendezvényről kapunk hírt.

 

Dr. Demeter Attila alpolgármester sajtótájékoztató keretében ismertette a következő napok rendezvényeit, valamint a szervezők részéről Kovács Zsuzsanna sportreferens, Vidovicsné Molnár Zsuzsanna közművelődési, civil és esélyegyenlőségi referens a területükhöz tartozó rendezvényekről számolt be, valamint Bocskay István a gazdasági élet és a testvérvárosi kapcsolatok által szerveződő programokat ismertette.

 

 

 

Pénteken a Testvérvárosok Üzleti fórumával indul a hétvége, mely a Szecessziós Házban kerül megrendezésre. A Szeretet Mindent Elfogad - fogyatékkal élők térségi találkozója rendezvény várja az érdeklődőket péntek délelőtt. Utána a SKABÁ fesztivál veszi kezdetét a Horváth Mihály Gimnáziumban, valamint indul a tízedik Bor és Pálinka Ünnep a Kossuth téren.

 

Szombaton indul a Mobilitás Hét programja, melynek keretében először a futók mérik össze tudásukat Szentes és Csongrád között. A Honvédség Baráti Köre találkozik a Városházán, valamint Caramel koncert lesz a Kossuth téren a Térfesztivál keretein belül.

 

Ezen a rendezvényen 17.30-kor TITOK névvel van egy program megjelölve, melyről annyit elárulhatunk, hogy 10 szentesi vállalkozás nagy dobásra készül! Mi tudjuk, hogy mivel készülnek, és higgyék el megéri elmenni rá!!!!!

 

 

 

A jövő héten az Autómentes Nap keretében ismét kerékpárra pattanhatunk a LEGRAND jóvoltából, valamint megrendezik az I. Városi Érzékenyítő Napot a Kossuth téren, melyre iskolásokat várnak. Ennek a programnak a keretében bárki kipróbálhatja milyen egy 2 cm-es bukkanón felmenni kerekesszékkel, vagy például vakon (szemtakaróval) vajjal megkenni egy kenyeret. Higgyék el nem is olyan egyszerű.

 

Íme egy kis videó arról, hogy pl. a LATDE alapítvány érzékenyítő napján Dr. Demeter Attila szinte rosszul lett pár perc után, ahogy felvette a szemtakarók és fel kellett ismernie a tárgyakat.

 

 

A videó nagy sebességű feltöltését a TNT-TvNetTel Kft. (www.tvnettel.hu) támogatja!

 

 

A MOBILITÁS HÉT programjaihoz kapcsolódik a SZENTESI NAGY SPORTÁGVÁLASZTÓ is mely során több mint 25 sportot próbálhatunk ki a Pusztai László Sporttelepen.

Lesz továbbá még kerékpártúra, mely a délutáni szieszta aktív eltöltésére szolgál vasárnap. Még mielőtt azt hinnénk hogy ezzel vége a programok sorának eláruljuk, hogy szombaton hatalmas derbi lesz a sportpályán, amikor is a Csongrád és a Szentes csapatai csapnak össze. Szerencsére a bajnokság elején vagyunk, így nyugis meccsre lehet számítani, de az örökrangadóra a rendezőség is készül. A szurkolók fogadásokat kötnek, hogy lesz balhé, vagy sem? :-)

 

A plakátok kinagyíthatók!

 

 

 

 

 

 

 

   

 

Szentes, 2017. 09. 14.

 

.