Szeptember közepén indul a Kis Zseni iskola Szentesen is

 

 

 

"Kis Zseni" elnevezésű mentális aritmetika iskola indul Szentesen, melyet eddig a legközebb csak Szegeden érhettek el az érdeklődők.

Közösségi oldalon indult az iskola beindításához szükséges csoportok szervezése, és akkora sikere volt, hogy már az első 11 hónapos kurzus a tervezett három csoport helyett 5 csoporttal indul. Ennek az iskolának a bemutatkozását tartották 2017. július 26-án a Dózsa-ház közösségi termében.

 

 

 

Még mielőtt bárki azt hinné, hogy ha ezt az iskolát elvégzi a gyermek akkor zseni lesz, tisztázzuk hogy mit is fejleszt a Kis Zseni iskola:

-bal és a jobb agyfélteke egyensúlyát,

-fotografikus memóriát,

-rövid és hosszú távú memóriát,

-logikus és analitikus gondolkodást,

-finommotorikát,

-reflexeket,

-intelligenciát,

-koncentrációt,

-figyelmet,

-fókuszt,

-kreativitást,

-találékonyságot,

-vizualizációt,

-érzékszerveket (látás, hallás, tapintás)...

 

Az iskola vezetőitől és tanáraitól (Kozák-Bodnár Bernadett - iskolavezető, Molnárné Bodnár Henrietta –tanító, mesterpedagógus, Kolozsvári Valéria – óvónő és fejlesztő pedagógus) megtudtuk, hogy 4-12 éves gyermekeknek szól a képzés, mely módszer japánból származik.

 

 

 

- Mentális aritmetikával foglalkozunk, a japán abakusz és a matematika eszközével, számos mozgásos és kézműves tevékenységgel,játékkal fejlesztjük a bal és a jobb agyféltekét, amelyek programunk által barátságot kötnek, és ezáltal lehetnek a gyermekek a maguk terén akár "kis zsenik"!

 

Mivel megtörténtek az előválogatások, és jóval többen jelentkeztek az első kurzusra, mint ahogy azt tervezték, így biztosan csak a következő induló csoportokba lehet jelentkezni az alábbi telefonszámokon 70/316-8944 70/ 316-2839 vagy kiszseniszentes@gmail.com e-mail címen.

 

Szentes, 2017. 08. 12.

 

.