Bónuszpontos győzelem, döntőben a Szekerce

Unokák és nagyapák sportja-győzelme

 

Szekerce - Bp. Exiles II NB II.-es bajnoki rögbi meccs: 29-21!!

 

 

 

Fontos győzelmet aratott a szentesi-kecskeméti játékosokból álló Szekerce csapata az NB II.-es pontvadászatban!

A vasárnapi összecsapás tétje a döntőbe jutás volt, ehhez bónuszpontos győzelmet kellett aratni a fővárosi csapat ellen! Már hagyomány, hogy a Szekerce hazai mérkőzésén a kezdő rúgást egy más sportág helyi, jeles képviselője végzi el, így volt ez most is. Az asztaliteniszező Bugyi Peti állt a tojáslabda mögé, hogy rúgásával kezdetét vegye a rangadó.

 

 

 

A meccs első félideje úgy kezdődött és gyakorlatilag úgy is fejeződött be, ahogy a Szekerce csapata szerette volna: látványos támadásokkal próbálta feltörni a vendégek védekező vonalát és ha véletlenül az ellenfélhez került a labda, kemény, de sportszerű védekezéssel megpróbálták a játékszert minél hamarabb megszerezni, hogy ismételten védekezésre kényszerítsék a Fővárosiakat!

 

Az egyre csak nem szűnő támadások meghozták a várt eredményt és nem bírták tovább tartani védekező állásaikat a vendégek, így a félidő végére meg volt az áhított bónusz cél is (4 cél vagy annál több esetén jár egy bónusz pont, így a győzelemért nem 4, hanem 5 pont jár)!

 

 

 

A második félidőt úgy kezdte a Szekerce, ahogy azt elsőben abba hagyta. A kezdő sípszó után nem sokkal ismét pontot szereztek a veterán Törőcsik lévén! A biztos vezetés tudatában kicsit kiengedtek a hazaiak, de a győzelem egy pillanatig sem volt kétséges!

"Ezzel a játékkal, amit főleg az első félidőben bemutattunk, nem lehet gond majd a június 4.-ei döntőben és célunk, hogy megszerezzük az NB II bajnoki aranyérmet" - értékelt a végén Bélteki edző!

 

Szekerce pontszerzők: Döme, Törőcsik 10-10, Orovecz Ádám 5, Pogrányi 4 pont.

 

A Szekerce csapatában a legfiatalabb játékos 16 és fél éves volt a legöregebb pedig 52!!!

 

További képek:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2017. 05. 15.

 

.