Segítő kezek az idősekért

 

 

 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízta a Segítő Kezek az Aktív Évekért Közhasznú Nonprofit Kft-t, hogy az 1056/2017.(II.7.) számú Korm. Határozatban foglaltakat megvalósítsa hátrányos helyzetű településeken. Ezen kormányhatározat alapján Szentes Város Önkormányzata együttműködési megállapodást írt alá a Segítő Kezek NKft-vel, hogy Szentes városban is megvalósulhasson a „Segítő Kezek Infókommunikációs Program”.

 

 

 

A megvalósításhoz a Segítő Kezek NKft alkalmazásában és az önkormányzat által foglalkoztatott 5 fő a 65. év feletti lakosság körében kérdőíves felmérést végez . A kérdőíves felmérés alapján  kerül kiválasztásra az a 25 fő akinek az otthonába egy-egy laptop korlátlan internetezési lehetőséggel kihelyezésre kerül várhatóan július és augusztus hónapban. Ezen időpontig egy diszpécser központ kerül kialakításra az önkormányzat épületében, mely központon keresztül tartják az idősek majd a kapcsolatot azzal az 5 fővel, akik a kérdőív kitöltésekor felkeresték a lakosságot. Bármilyen problémával kereshetik majd a kollégákat, akik továbbra is személyesen tartják majd az érintett 25 fővel a kapcsolatot.

 

 

 

Ez a program várhatóan 2018. február 28.-ig fog tartani. A sikeres megvalósítás érdekében 2017. május 30.-án a Csongrád Megyei Rendőr-Főkapitányság Bűnmegelőzési Főosztályának dolgozói előadást tartottak Szentes Város Önkormányzatának épületében a „Pusztán hatan - hat megye rendőrségi összefogása az alföldi időskorúak biztonságáért.”pályázati projekt keretében.

 

Kérjük a lakosság megértését és segítő együttműködését.

 

Szentes, 2017. 05. 31.

 

.