Szentes a Nemzeti Regattán

 Még több részlet a Szentesi Élet hétvégén megjelenő számában!

 

 

 

2017. május 24-én Budapesten a Dunán horgonyzó Rákóczi motoros hajó fedélzetén tartottak sajtótájékoztatót a Balatonon megrendezendő Nemzeti Regatta szervezőbizottságának tagjai. Itt derült ki, hogy a „magyar tengeren” megrendezendő vitorlás versenyre benevezett 38 település mely hajókkal vág neki a június 10-11-én megrendezendő amatőr vitorlás pályaversenynek.

 

 

 

„Külön öröm volt számunkra, hogy néhány kivételtől eltekintve a tavalyi résztvevők idén is azonnal jelentkeztek, ugyanakkor sikerült megnyernünk egy sor új települést is, melynek révén elmondhatjuk, hogy az induló csapatok kétharmada már nem a Balaton partjáról, hanem az ország más részeiből érkezik!” – emelte ki Dónucz László a Nemzeti Regatta szervező bizottságának elnöke.

 

 

 

Városunk az elmúlt évben is nevezett a versenyre és nem volt kérdés, hogy idén is vállaljuk-e a megmérettetést – mondta Torday Henrietta az önkormányzat idegenforgalmi referense. Komoly vitorlás múltra egyébként egyik csapatnak sincs szüksége, hiszen az egyforma, ún. one design vitorláshajókat a szakképzett kormányossal együtt a BAHART biztosítja, ezzel is megteremtve az egyenlő indulási esélyeket – tudtuk meg Dr. Kollár Lajos a Magyar Vitorlás Szövetség elnökétől (jobb oldali képen). Minden vitorlásra 7 fős települési legénység ül fel a hivatalos, előre kijelölt és szakképzett kormányos mellett, és így küzdenek meg a szombati előfutamokban, majd a vasárnapi döntőben a dobogós helyekért.

 

 

 

Az elmúlt évben Badár Sándor humorista jóvoltából a legvidámabb legénységet adta a versenynek Szentes. Idén hasonló irányvonalat követve Szentesnek akkor lesz esélye, ha a verseny ideje alatt szélcsend uralkodik majd a Balatonon, mert a csapat összeállítása úgy lett kialakítva, hogy ebben a helyzetben csapatunk erős lábtempóval mindenkit le fog előzni.

 

 

 

A két nap során a résztvevő települések bemutatkoznak a nagyszínpadon is, ahol a háziasszony szerepkörében Ördög Nóra közreműködik. A csapatokkal és az általuk képviselt magyarországi településekkel a Települési Ízek Utcájában lehet még ismerkedni, ahol a sátorstandokon mindenki bemutatja saját látnivalóit és elkészíti a település jellegzetes ételkülönlegességét is a szakértő zsűri számára.

 

... és hogy városunk mivel készül a regattára? Az a Szentesi Élet pénteken megjelenő számából derül ki, valamint, hogy melyik futamban kell nagyon szurkolnunk!

 

Szentes, 2017. 05. 24.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.