Le a cipőkkel és irány a Mátéffy!

 

 

 

Idén 17. alkalommal került megrendezésre a Dr. Mátéffy Ferenc utcai tagóvodában a hagyományos családi és sportnap. A rendezvényt Szirbik Imre polgármester és Ponyeczkiné Kata tagóvodavezető nyitotta meg, és egyben átadták az óvoda új mezítlábas pályáját.

A kicsik egészen biztosan imádni fogják, itt ugyanis nemhogy szabad, de egyenesen kötelező mezítláb járni. Azon túl, hogy jó szórakozás, nagyon kedvezően hat az egészségre. Itt olyan különleges utakon gyalogolhatunk, melyeknek burkolata eltérő alapanyagokból készült. Megtapasztalhatjuk, milyen érzés - többek között - a nagyobb köveken, kisebb folyami kavicsokon, fakérgen, tobozokon, hűsítő gyepen vagy homokban járni: ezáltal fejlődik a talpi érzékelés, felpezsdül a vérkeringés, s az egyensúlyozást is gyakorolhatjuk.

 

 

 

Az eltérő anyagokon sétálva természetes, változatos talpmasszázsban részesülünk - minden felület más-más talpi reflexpontot stimulál. Egy ilyen mezítlábas túra erősíti az érfalakat, felfrissít, s jótékony hatást fejt ki az anyagcsere folyamatokra is. Mezítláb járni már önmagában is egészséges, hisz ily módon csökkenthető a lúdtalp kialakulásának kockázata, sőt, a rendszeres mezítlábas járástól javulhatnak a krónikus betegségek. Egy-egy ilyen túra jótékonyan hat az ér-, és idegrendszerre, és erősíti az izomzatot is.

Le a cipőkkel és irány a Mátéffy!

A megnyitó után családi sportversenyt rendeztek, apa focit, de volt arcfestés, ugrálóvár, akadálypálya, kosárra dobás és kresz pálya is. A jó hangulatú délelőttöt a Csiga duó koncertje zárta.

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2017. 05. 15.

 

 

.