442 maci kerülhet a mentőautókba

 

 

 

2016. novemberétől Jegyes-Molnárné Hajdú Krisztina hallássérült anyuka bekapcsolódott a „Plüssmacit minden mentőautóba !" országos kezdeményezéshez. A gyűjtés több helyszínen került megrendezésre - tudtuk meg Agócs Lászlónétól a Vöröskereszt szentesi szervezetének vezetőjétől.

 

 

 

A macik és a plüss termékek összegyűjtése után kezdődött csak el az igazi munka, mert ahhoz, hogy ezekek át lehessen adni a mentőautóban, mosni és sterilizálni kellett, melyhez nagy segítséget nyújtott a

Szentesi Bölcsőde. A mosás és szárítás után  Jegyes-Molnárné Hajdú Krisztina a párjával együtt külön-e célra sterilizált zacskókba helyezte és zárta a macikat.

 

 

A gyermeknap alkalmából az OMSZ Dél-alföldi Regionális Szervezete részére a gyűjtött macik 2017. június 1-jén kerültek átadásra a szentesi mentőállomáson.

 

 

 

Összesen 442 maci kerülhet a mentőautókba, így nem csak a szentesi, hanem a megyében található mentőegységekben is megtalálható lesz a kis kedvenc, hogy ezzel is oldja azt a traumát, melyet a mentőbekerülés okoz - mondta Túri Mihály, az Országos Mentőszolgálat Délalföldi Regionális Mentőszervezetének Csongrád megyei vezető mentőtisztje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 A macik útja a mentőig:

 

 

 

 

 

Szentes, 2017. 06. 01.

 

 

.