A XV. Közbiztonsági Nap részletei

Sokkoló baleseti bemutatóval (DOKU-DRÁMA)

 

 

 

Immáron 15 éve kerül megrendezésre a Közbiztonsági nap Szentesen és a kezdetekben az a gondolat ált mögötte, hogy a vakáció kezdete előtt hívjuk fel a fiataloknak, gyerekeknek a figyelmét arra, hogy akár áldozattá vagy elkövetővé is válhatnak egy-egy meggondolatlan cselekedettel. Széles körű együttműködés eredménye ez a két nap, melyben számos programmal készülnek a szervezők.

 

 

A képek a 2016. évi Közbiztonsági Nap DUKU-DRÁMÁ-ján készült!

 

Szirbik Imre polgármester témaindító gondolataiban elmondta, hogy a társadalomban több axióma (nem megkérdőjelezhető, megállapított alaptény, alapigazság) van és egyik közülük a biztonság fogalma. Szeretünk társadalmi rétegektől függetlenül biztonságban lenni, mely gondolatnak elmélyítésére szolgál a Közbiztonsági Nap.

 

Kovács János a művelődési bizottság elnöke elmondta, hogy fontosnak tartja ezt a napot (napokat) a bizottság, ami abból látszik, hogy egyöntetűen támogatják ennek megrendezését. A nap sikerét próbálják értékes nyereményekkel jutalmazni, így pl. a közbiztonsági akadályverseny általános iskolás kategóriában indult és győztes csapatának belépőjegyeket adnak ajándékul a Nyári Szabadtéri Színház Valahol Európában című darabjára, melyben Kiss Viktóra szentesi ifjú hölgy szerepel.

 

Barát László elmondta, hogy egy 15 állomásból álló vetélkedőn vehetnek részt a csapatok, melyet önállóan mozogva kell teljesíteni. A támogatóknak köszönhetően strand, mozi és kalandpark belépőket nyerhetnek a fiatalok. A focitorna csapati érem jutalmazásban részesülnek.

 

 

 

Agócs Lászlóné a Vöröskereszt Szentesi Szervezetének képviseletében elmondta, hogy az Ifjúsági Ház melletti szabadtéri területen egy DOKU-DRÁMÁT láthatnak a fiatalok, melyre csak a felső tagozatos és középiskolás fiatalokat várják, ahol egy diszkó balesetet fognak szimulálni.

 

Molnár Judit a Szentesi Rendőrkapitányság munkatársa foglalta össze a két nap eseményeit. Így 2017. május 18-án lesz az élethű baleset szimuláció, melyben több szervezet is részt vesz. Az ifjú Vöröskeresztes fiatalok játsszák el a helyszínen a sérülteket, a Katasztrófavédelem munkatársa biztosítják a mentést, míg a mentők a sérülteket igyekeznek ellátni. Most szólunk, hogy az ÉGISZ temetkezési vállalatnak is lesz dolga a szimulációban.

A szimuláció után minden közreműködő szervezet képviseli magát, így bátran tehetnek fel kérdéseket a fiatalok, mert szakavatott válaszokat kapnak szakemberektől.

Másnap a versenyé lesz a főszerep.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2017. 05. 08.

 

.