Mustragála

 

   

 

2017. április 1-jén rendezte meg a „Tükör” Szentes Irodalmi- Drámai Tagozatáért Közhasznú Alapítvány a Horváth Mihály Gimnáziummal közösen a több éves hagyományokra visszanyúló drámais Mustragálát.

 

 

 

A Horváth Mihály Gimnázium drámai tagozata 39 éve neveli diákjait a művészetek szeretetére, törekszik az értékekre alapuló személyiségformálásra. Ebbe a folyamatba illeszkedett bele az alapítást követően néhány évvel létrehozott Mustra, melynek során a drámai tagozat minden egyes diákja bemutatja mit sajátított el, hová fejlődött a tanév során.

 

 

 

A tagozat szaktanárai ezekből a produkciókból válogatták ki a legjobbakat, amelyek aztán a Mustragála programját adják. Az idén április 1-én, a Móricz Zsigmond Művelődési Házban rendezték meg.

 

 

 

A színvonalat a diákok tehetsége és szorgalma, szaktanáraik felkészültsége garantálta. Látványos volt, hiszen – bár díszlet nem, vagy csak minimális volt – változatos műfajban léptek fel a tanulók: ének, szavalat, jelenetek, néptánc, vagy a végzősök komplett előadását említhetjük.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A hétvégi Mustragálán adták át az irodalmi drámai tagozat legkiemelkedőbb díját a Csörgősipka díjat. A szaktanárok javaslatára ezt a díjat az a végzős tanuló kapja, aki kiemelkedő irodalmi - drámai tanulmányokkal és eredményeivel méltón viselheti.

Idén ez a megtiszteltetés Mari Dorottyára esett, aki a végzősök darabja előtt vehette át a díjat Szurmik Zoltántól a tagozat vezetőjétől és  Jakubeczné Illich Alíz a Keleti István Művészeti Iskola igazgatójától. Legutóbbi sikere a Szép Magyar Beszéd Verseny Csongrád megyei döntője, ahol 2. helyezés ért el Dorottya.

 

Szentes, 2017. 04. 02.

 

.