TOLVAI RENI lesz a sztárvendég a Műszakiak Napján

(részletes programmal)

 

 

 

A Műszakiak Napja a Magyar Honvédség 37. II Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred csapatünnepe. A műszaki katonák összefogása minden évben megnyilvánul ezen a napon. Az ünnep alkalmával lehetőség nyílik a Damjanich laktanyában szolgált, és az ország különböző tájairól most újra idelátogató idősebb nyugállományú kollégák, a műszaki tisztek, tiszthelyettesek, katonák találkozására, emlékeik felidézésére - hallhattuk a mai sajtótájékoztatón Kaszanyi Sándor alezredestől, a szervezőbizottság elnökétől.

 

 

 

A Magyar Honvédség 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred tisztelettel meghívja Önt a MŰSZAKIAK NAPJA alkalmából megrendezésre kerülő ünnepi nyitott laktanyai napra 2017. április 21-én 08.00 órai kezdettel.

Helye: Szentes, Damjanich laktanya

 

Program

 

07.30 Kapunyitás

08.25 Ünnepélyes ezredsorakozó

09.30 MH Vitéz Szurmai Sándor Budapest Helyőrség Dandár, Különleges Díszelgő Csoport Alaki bemutatója;

09.30- Technikai eszközök bemutatója, Katonai tábor

„Vörös Bika” Műszaki Erőpróbák

Kalandpark, Búvárbemutató

Csapatmúzeum

Hagyományőrző egyesületek bemutatói

Bűnmegelőzési tanácsadás

Ugrálóvár, Kézműves gyermekprogramok

Airsoft, Paint Ball

Kerékpáros ügyességi versenyek

Lovagoltatás

Véradás, Egészséges életmód tanácsadás

(a programok folyamatosan megtekinthetők a nap folyamán)

Honvédelmi nevelésbe résztvevő diákok önvédelmi bemutatója; Kungfu

10:15 Tűzszerész bemutató

10:40 Rendőrségi bemutató

11:05 Kiskunmajsai Huszár Lovasbandérium bemutatója

11.30 Ebéd (hagyományokhoz híven babgulyás és rétes)

12:30 Könnyűzenei koncert (Tolvai Renáta)

13:00 Sportversenyek eredményhirdetése

13.30 ACÉL együttes koncertje

14:00 Kapuzárás

 

 

 

 

Csapatünnepünkön, a Műszakiak Napján, azokra a műszaki katonákra, arra a történelmi eseményre emlékezünk, amikor az 1848–49-es forradalom és szabadságharc idején, 1849. április 25-re virradó éjszaka, a komáromi csatában Török Ignác honvéd tábornok vezetésével, a műszaki katonák hidat építettek a Dunán. A bárkákból, csónakokból, pallókból az éjszaka leple alatt megfeszített munkával összeállított híd kimagasló teljesítmény volt a műszaki katonáktól, hídépítő mesteremberektől. Ezzel a tettükkel nagyban hozzájárultak a szabadságharc kivívásának sikeréhez.

 

 

 

Erre a napra büszkén emlékezhetünk vissza, és azokra a hős katonákra, akik a kilátástalan körülmények ellenére helytálltak, a feladatnak eleget tettek, ezáltal méltán öregbítették a „műszaki” nevet.

 

A Műszakiak Napja 1993 óta folyamatosan, minden évben megrendezésre kerül. Ez alól kivétel csak a 2006. év volt, amikor a tiszai árvízi védekezés ezt nem tette lehetővé.

 

Az ezred és a szentesi Rendőrkapitányság között fennálló jó együttműködés eredményeként, ebben az évben kilencedik alkalommal nyílik lehetőség rá, hogy közösen ünnepelhessünk a rend őreivel, akik velünk együtt, a Damjanich laktanyában rendezik meg a RENDŐRSÉG NAPJÁT.

 

 

 

A Magyar Rendőrség védőszentje Szent György, aki a legenda szerint megölte a sárkányt, és kiszabadította fogságából a királylányt, és akit a rendőrség 1992 óta tekint oltalmazójának. A mai kor nehéz időszakában, amikor nem sárkánnyal kell viaskodni, számos feladat hárul a rend fenntartóira, akik maradéktalanul ellátják kötelességüket, és méltán kivívják a társadalom, Szentes város, és a környező települések lakosságának elismerését és tiszteletét.

 

A rendezvény célja ezen kívül, a honvédség és a polgári lakosság közötti kapcsolat szélesítése, az alakulat életének bemutatása. A rendezvények keretén belül a vendégek betekinthetnek a katonák életkörülményeibe, megismerhetik a rendszeresített technikai eszközeinket. Szentes város, és a kistérség lakossága valamint a Műszaki Ezred katonái között az évek során nagyon jó kapcsolat alakult ki. A lakosság tudja, hogy számíthat katonáira, és megbecsüli őket.

 

Az elmúlt évek hagyományaihoz híven a Műszakiak Napján ebben az évben is színes katonai, sport, kulturális és szórakoztató programokkal nyílik lehetőség a közös szórakozásra, kikapcsolódásra, amely reményeink szerint tovább erősíti a város és a laktanya, a polgári lakosság és a honvédség jó kapcsolatát, viszonyát.

 

 

Szentes, 2017. 04. 10.

 

.