SZTANÓ GYÖRGY JUNIOR VILÁGBAJNOK MEXIKÓBAN!

 

 

 

December 2-án kezdődött a parafekvenyomó világbajnokság Mexikóvárosban, ahol az első napon a szentesi Sztanó György is bemutatkozik a magyar válogatott tagjaként. A versenyt eredetileg szeptember 30-án rendezték volna, ám a Mexikót sújtó súlyos földrengés miatt még az is kérdéses volt, hogy lesz-e egyáltalán idén világbajnokság. Nos, a mexikóiak nem léptek vissza a rendezéstől, és szombaton kezdetét vette az erős emberek találkozója.

 

 

A Junior -59kg-os kategóriában Gyuri egy biztonsági emeléssel kezdett amely 113 kg volt. Ezután következett a 117 kg, amely szintén sikeres volt. A szentesi fiatalember edzéseken már próbálta a 125 kg-ot, de addig nem ugrott fel, így 124 kg-ot kért az emelőrúdra, amit szintén sikeresen nyomott ki ezzel megszerezte a világbajnoki címet és az azzal járó aranyérmet.

 

Az utolsó emelés pillanatai és az eredményhirdetést elsőként csak itt a Szentesi Mozaikon tekinthetik meg!

 

 

"Nagyon boldog vagyok és alig jutok szóhoz. Úgy készültem erre a világbajnokságra, hogy mindent megteszek és a végsőkig harcolok. A cél a dobogó volt, de ez az aranyérem mindent felülmúl. Elsősorban az edzőmnek, Szabó Ozynak szeretném megköszönni. Köszönöm mind a csapatomnak, a Powerstation SE-nek és a szövetségi kapitánynak, Faragó Péternek. Nagyon hálás vagyok a családomnak és külön köszönöm a támogatást a Magyar Paralimpiai Bizottságnak, a Magyar Erőemelő Szövetségnek, Szentes városának, a Scitec Szentes csapatának és mindenkinek, aki támogatott!"

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2017. 12. 03.

 

.