Az év megyei sportolói
Három díj Szentesre került

 

 

Negyvennyolcadik alkalommal rendezi meg a megyei napilap "Az év sportolója" díjátadó gáláját, melyet idén a a szegedi Hungi Vigadóban rendeztek. Ezen az ünnepségen adják át azokat az elismeréseket a megyei sportolóknak, melyet egész éves teljesítményük alapján érdemeltek ki. Idén 20 díjat osztottak ki, és három Szentesre került!

 

 

 

 

 

 

Az év parasportolója lett Sztanó György erőemelő

A díjat átadta: Farkas Sándor, országgyűlési képviselő

 

Díjazottunk címvédőként érkezik, hiszen tavaly paralimpiai nyolcadik helyezése révén az év Csongrád megyei parasportolója lett. Idén viszont még nagyobb sikert ért el: a parasportolók mexikóvárosi erőemelő-világbajnokságán a szentesi kiválóság aranyérmes lett. Az erőemelők junior kategóriájában 124 kilós új országos korosztályos csúccsal lett világbajnok, az eredmény minden várakozását felülmúlta.

 

 

 

Az év utánpótlásedzője: Győri Eszter, a Hungerit-Szentesi VK női vízilabdacsapatának edzője

A díjat átadta: Kiss Norbert, 6x világbajnok tekés

 

A sportág alapjait Szentesen tanuló vízilabdázókat országszerte elismerik, a klub pedig mindent megtesz, hogy ez a jövőben is így legyen, utánpótlás-csapatai rendre a legjobbak között szerepelnek. Díjazottunk alaposan kivette a részét az esztendő legfontosabb sikereiből: a gyermek korosztály edzőjeként bajnoki címet ünnepelhetett, és az ifjúságiak bajnoki elsőségében is szerepet vállalt. Ő a felnőttválogatottba bekerülő Lekrinszki Gina Petra nevelőedzője, az ifjúsági Eb-n bronzérmes Dömsödi Dalma is a tanítványai közé tartozik, valamint a 2002-2003-as korosztályos válogatott egyik szövetségi edzője.

 

 

 

Az év utánpótlás-sportolója, Csongrád megye: Lekrinszki Gina Petra, a Hungerit-Szentesi VK vízilabdázója

A díjat átadta: Szabó Zoltán, SZVPS szakmai igazgató, egykori BEK-győztes vízilabdázó

A díjat átvette: Bujdosó Tamás, a Szentesi VK elnöke

 

Két napja töltötte be 19. életévét, de születésnapi ajándékát már hetekkel korábban megkapta: a Hungerit-Szentesi VK kapusa a tavalyi debütálás után újra meghívót kapott a női vízilabda-válogatottba. A fiatal hálóőr a bajnokikon is bravúrokkal hívja fel magára a figyelmet, és jó úton jár, hogy elérje legnagyobb álmát: az olimpiai szereplést Tokióban.

 

 

 

Szentes, 2017. 12. 19.

 

.