Ha nehezen is, de meggyulladt!

 

 

 

2017. december 3-án nyílt meg Szentesen a Kossuth téren a karácsonyi vásár, valamint a városi adventi koszorú első gyertyája.

 

 

 

A vásárban a SzeVASz társulat korhű ruhákban varázsoltak ünnepi hangulatot. Ruháik a most nagy sikerrel folyó új darabjuk jelmezei is egyben. Kis kavarodást okozott, hogy egy időpontra volt hirdetve a gyertya gyújtás és a vásár megnyitója ez csak pár perces csúszást okozott a két program között.

 

 

 

Zsadányi József katolikus plébános tartott ünnepi beszédet az első gyertya gyújtáson. Beszédét sokan értetlenkedve fogadták, mert volt benne szó családon belüli erőszakról, alkoholizmusról, felelőtlen gyerekvállalásról és még megannyi negatív gondolatról, melynek talán nem a várakozás időszakát kellene áthatni. A hidegben sokan nem várták végig a 25 perces beszédet hanem zúgolódva távoztak és választották a vásári forgatagot.

 

 

 

Ezután próbálta a plébános úr felkapcsolni az első gyertyát, amely azért nem sikerült, mert kihúzta valaki az elektromos hálózatból a vezérlőt. Egy gyors média segítségnek köszönhetően (köszönet a Szentes TV operatőrének), elhárították a hibát és felkapcsolódott az első gyertya. A hit győzött!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2017. 12. 03.

 

.