Dani Imre ad önálló koncertje Szentesen

 

Egy nagyon fiatal és nagyon tehetséges zongoraművész, Dani Imre ad önálló koncertet, aki a csongrádi zeneiskola (tanára: Kocsis Csaba) után Szentesen Nagy János növendékeként nagy szorgalmával, tehetségével, de végtelen szerénységével már gyerekként kitűnt társai közül. Kétszer is 1. helyen végzett az Országos Szolfézsversenyen Debrecenben. Emlékszem, kamasz fiúként szinte szótlan volt, minden mondanivalóját a zongorázása fejezte ki.

 

Kecskeméti diákként 2009-ben megnyerte a Zeneművészeti Szakközépiskolások Országos Zongoraversenyét Radványi Mária tanárnő felkészítésével. Az azóta eltelt néhány év alatt figyelemmel kísérhettük fejlődését, a zeneakadémiai évei alatt szimpatikus, kedves fiatalemberré érését, s évről-évre gyönyörű élményt adva zongorázásával sok örömet szerzett volt tanárainak, és szüleinek. A szakmai elismeréseket bizonyítják a hazai és nemzetközi versenyeken elért helyezései. Legutóbb pl. a Rómában rendezett Chopin Zongoraverseny 1. helyezése kétzongorás kategóriában.

 

Egyéniségéhez, szívéhez a kamarazenélés áll nagyon közel, de biztos vagyok benne, hogy önálló koncertjével is felejthetetlen perceket fog szerezni nekünk. Az érték és az élmény garantált, ha Dani Imre zongorázik, és J. Haydn, Liszt Ferenc, G. Fauré, A. Szkrjabin műveit hallgatva pedig a mi lelkünk és életünk gazdagodik. Éljünk a lehetőséggel!

 

Nagy örömmel és szeretettel ajánlom mindenki figyelmébe a Zene-Világ-Zene sorozat következő koncertjét november 9-én, csütörtökön este 7 órakor.

 

Kocsis Györgyi

 

 

Szentes, 2017. 11. 04.

 

.