The Champions interaktív sportkiállítás

... és, hogy városunk hogyan érintett benne? Kiderül a cikkből...

 

 

 

A The Champion, a világ legnagyobb interaktív sport-élmény attrakciója Budapesten rajtolt. A teljes egészében magyar fejlesztésű kiállítás, a hazai bemutató után évekig tartó világkörüli turnéra indul és hazánkban csak 2017. áprilisáig, korlátozott ideig tekinthető meg.

 

 

 

Természetesen nem számolnánk be az eseményről ha ne lenne szentesi vonatkozása, de először lássuk, hogy mit takar ez a rendezvény.

 

Kíváncsi vagy, hogyan érzi magát egy olimpikon, amikor aranyat nyer? A kiállítás átélhetővé teszi a sport utánozhatatlan atmoszféráját és a győzelem eufóriáját. 9 interaktív játékállomáson próbálhatod ki magad megannyi ügyességi és erőpróbán,a legmodernebb technológiai megoldások keretében - hallhattuk Benedek Tibor volt vízilabda szövetségi kapitánytól a kiállítás fővédnökétől.

 

- Tudd meg, melyik sportágban lennél bajnok, vagy versenyezz barátaiddal játékos teszteken!

Miben vagy a legjobb? Válassz testhezálló sportágat!  -  folytatta ismertetőjében.

 

A kiállítás útmutatást ad a gyerekeknek és szülőknek a sportágválasztásban, és akár megmutatja a bajnokká válásod esélyeit is! The Champion egyedi fejlesztésű rendszere több, mint 10 féle sport területén, játékos formában méri fel a képességeidet. A kiállítás végén személyre szabott értékelést kaphatsz az egyes állomásokon elért eredményeid alapján.

 

Ezen a rendhagyó kiállításon biztosan nem fogsz unatkozni, ugyanis a sport eddig felfedezetlen világába repítünk! Az extra nagy felbontású képek és videók sosem látott perspektívából mutatják be a kedvenc sportágaidat, a szuperlassított videófelvételeken pedig megcsodálhatod a legkiválóbb bajnokok mozgását.

A lélegzetelállító felvételek több, mint két teniszpályányi(!) területen kivetítve nyújtanak gigantikus vizuális élményt.

 

 

 

Összesen 52, a sportágában kiemelkedő eredménnyel rendelkező sportolót kértek fel egy bemutatófilm elkészítésére, mely szuper nagyfelbontásban 1000 képkocka/másodperc sebességgel forgattak. Chris Brian a méltán világhíres operatőr lélegzetelállító felvételei mutatják be a különböző sportágakat.

 

A Magyar Karate Szakszövetség Brezovai Sándort kérte fel, hogy a karate sport népszerűsítését a sportág képviseletét lássa el a projektben. Így az elmúlt év októberében megtörtént a forgatás, melynek felvételeit a kiállítás sajtótájékoztatóján tekinthettük meg a csaknem 500 m2-es 15 részből álló vizuális videó show keretében.

 

A videó nagy sebességű feltöltését a TNT-TvNetTel Kft. (www.tvnettel.hu) támogatja!

 

A felvételt az nehezítette, hogy ezt a töréstechnikák elsőre kell felvenni mert nincs rá mód, hogy százszor elismételve sikerüljön a mozdulatot rögzíteni. Kedves olvasóink megtekinthetik a film azon részét, melyben repülnek az ytong téglák, és épp a küzdősportokat mutatja be.

 

Gondolkoztál már azon, mit eszik Michael Phelps? Kinek a legjobb a reflexe? Tudod, melyik a legösszetettebb sportág, vagy miért született meg a kosárlabda? Tudod, hol futballoztak először, és honnan ered a gyorsúszás? Érdekel, hogyan edzenek, készülnek a profik? A kiállításon több ezer érdekességet ismerhetsz meg a sportágak történetétől kezdve, a bajnokká válás legapróbb rejtelmein át, a legnagyobb eredményekig és rekordokig. Minden kérdésedre választ kapsz a bajnokokkal és akár saját teljesítményeddel kapcsolatban.

 

A videó nagy sebességű feltöltését a TNT-TvNetTel Kft. (www.tvnettel.hu) támogatja!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2017. 01. 18.

 

.