Indul a műfüves bajnokság

 

A B28 Műfüves Labdarúgó Bajnokság 2016. évi, őszi bajnokságának ideje és helye: 2016. szeptember 16. – 2016. november 18. között a Pusztai László Sporttelep műfüves pályája.

Tervezett játéknap péntek 18.00-21.00 óráig.

 

 

 

A nevező csapatok sorsolás után csoportokba kerülnek, a nevezett csapatok számától függően kerül kialakításra a beosztás. A csoporton belül mindenki játszik mindenkivel a csoportelsőségért. Az eredetileg meghirdetett játékidőponton változtatni nincs lehetőség. Időjárás miatt elmaradt mérkőzés nincs. (kivételt képez a vihar és villámlás, rendkívüli időjárás)

 

 

 

A legfontosabb szabályok: A mérkőzések 2 x 20 percesek, 5 perc szünettel. Indokolt esetben az időhúzás elkerülése végett a mérkőzés utolsó perce tiszta játékidő, játékidőt a bíró méri. A kapus csak a fejjel hazaadott labdát foghatja meg. Szabálytalan hazaadás esetén a 6-os vonaláról kell elvégezni a szabadrúgást. 25 x 42 m a pályaméret, kézilabda kapuval, a pálya területe bójákkal kerül kijelölésre. Egyidejűleg 2 pálya kerül kialakításra, a mérkőzések is párhuzamosan zajlanak. A pályát oldalvonalon elhagyó labda berúgással vagy bedobással kerül játékba. Becsúszni nem lehet! Semmilyen stoplis cipő használata nem megengedett! A kapusról is van szöglet. A kapus az alapvonalon kiment labdát csak kézzel hozhatja játékba Pontozás: győzelem 3, döntetlen 1 pont. Minden csapat köteles 2 db játékra alkalmas labdát biztosítani a mérkőzésére.

 

 

Szentes, 2016. 09. 14.

 

.