Zsűrizték Szentest

Mennyire vagyunk virágosak?

 

 

 

Virágos Magyarországért környezetszépítő pályázaton Szentes gyakorlatilag a kezdeményezés életre hívása óta minden évben részt vesz. Az 1994 óta töretlen sikerrel működő, országosan ismert mozgalom célja a hazai kertkultúra felkarolása, támogatása és nem utolsósorban bemutatása, népszerűsítése.

 

 

 

A mozgalom részeként évente több száz település nevez be a hazai megmérettetésre, amelynek során a tét nem kicsi: ezen a versenyen választja meg a Magyar Turizmus Zrt. az öt legvirágosabb várost, falut és budapesti kerületet.

 

 

 

Idén nemrég járt nálunk a Virágos Magyarországért környezetszépítő pályázat zsűrije, akiket Szirbik Imre polgármester fogadott, majd Baloghné Berezvai Csilla távollétében Balogh Györgyi kalauzolt a városban.

 

 

 

- Leginkább a virágkertészettel kapcsolatos dolgokat nézték, a kiültetéseinket fotózták. Eleve úgy jöttek ide, hogy a szarvasi főkertész már mesélte nekik, hogy Szentes milyen szép és mennyi fa és zöldterület van. A zsűritagok is elmondták, hogy nem csalódtak. Ezt azért jól esik hallani – mesélte mosolyogva Balogh Györgyi. Azon, hogy Szentes továbbra is ilyen szép és virágos város legyen, a Városellátó tizenhét munkatársa és a közfoglalkoztatottak munkálkodnak, akik számára nagy elismerés a szentesi emberek megbecsülése.

 

 

 

Hevesi-Tulipán Edit, mint a Városellátó Felügyelő bizottságának elnöke is részt vett a zsűri kíséretében, és elmondta, hogy az önkormányzat a 2016. évi költségvetésben, 77 millió forintot különített el a parkfenntartásra.

 

 

 

Hogy idén is sikerül-e valamelyik kategóriában elismerést kiérdemelnie Szentesnek,az novemberben fog kiderülni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2016. 08. 12.

 

.