V. Szentesi Kézműves Ízek Fesztiválja

 

 

A képek a húsvéti Kézműves Ízek Fesztiválján készültek.

 

„Őrizzük meg értékeinket együtt” a jelmondata a Szentesi Vendégszeretet Egyesületnek, melynek tagjai immár hatodszor rendezik meg - idén a húsvét hétfő után nyáron is - a Kézműves Ízek Fesztiválját. Az időpont most 2016. augusztus 20. A rendezvény a Szentesi Üdülő Központtal együttműködve valósul meg. Helye a Csallány Gábor part 4. szám alatt található Üdülő Központ strand sétánya.

 

 

 

A rendezvény különlegessége az idén is, hogy nem csak hagyományos népi ételeket készítenek, de be is vonják abba az érdeklődőket, és a mesterfogásokon kívül az ételek receptjét is megkaphatják a látogatók.

A nap folyamán kézművesek munkájába is bekapcsolódhatnak a fesztivál vendégei.

A sütés-főzés mellett népművészek munkáit nézegethetik, és előadásokat hallgathatnak az érdeklődők. 4 fős csoportok játékos vetélkedőjén lehet összemérni a rendezvényen megszerzett tudást. Közben népi muzsika, néptánc színesíti a programot.

 

 

 

A Szentesi Vendégszeretet Egyesület rendezvényén számos civil szervezet működik közre, hogy tartalmas programot nyújtson a strandolás mellett ezt a rendezvényt választó érdeklődőknek.

A belépés a strandolóknak ingyenes.

A Fesztivált költségeihez önkéntesen, 300 Ft-s Támogató Lap vásárlásával lehet hozzájárulni.

A támogatók egy szép szentesi képeslapot kapnak, ami egyben sorsolási jegy is. A nyereményeket az egyesület tagjai ajánlották fel.

A kitöltött és leadott sorsolási jegyek sorsolása 20-án este 7 órakor az Ifjúsági Ház szabadtéri színpadán kerül sor.

 

Szentes, 2016. 08. 12.

 

.