Alapkiképzés indult a Műszaki Ezrednél

 

 

 

A bevonuló személyi állomány alapkiképzésének végrehajtása kezdődött meg a MH. 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezredénél a napokban. A tíz hetes állomány felkészítése a katonai szolgálat megkezdéséhez szükséges.

 

 

 

A tíz hét alatt a Magyar Honvédség feladatrendszerének ellátásához szükséges, általános katonai ismeretek terén egységes követelmények alapján kiképzett, motivált és a változó körülményekhez alkalmazkodni képes állomány felkészítése történik.

 

 

 

Az egységes követelményeken alapuló kiképzés során olyan meghatározó ismeretek, kezdeti jártasságok és készségek kialakítása, amelynek alapján a katonák képessé válnak a katonai szolgálattal, életrenddel összefüggő normák betartására. Az újonc katonák szerezzenek olyan ismereteket, amelyek szükségesek a katonai szolgálat megkezdéséhez, a kisalegységekbe történő beilleszkedéshez és a kötelékkiképzés megkezdéséhez.

 

 

 

A programban felvázolt kiképzés biztosítja az egyes katonák képességeihez igazítható kiképzési óraszámokat és a kiképzés tartalmát azzal a céllal, hogy minden katona az alapkiképzés végére megfeleljen a kiképzési ágaknál előírt követelményeknek. A program alapvetően szakasz kötelékben végrehajtott kiképzési foglalkozásokra van tervezve. Mindegyik kiképző szakasz végrehajtja az egységes alapkiképzési program alapján elkészített kiképzési tervben meghatározott foglalkozásokat.

 

 

 

Az alapkiképzés végére minden katona legyen képes pl.:

— az alapvető katonai szabályok és előírások alkalmazására a napi feladatok végrehajtása során;

— a katonai testnevelés T4 norma (felülés — fekvőtámasz — 3200 m-es futás) minimum megfelelő szintjének teljesítésére;

— az akadálypálya folyamatos leküzdésére egyénileg, gyakorló fegyverrel;

— katonai közelharc előírt fogásainak végrehajtására;

 

Szentes, 2016. 07. 11.

 

.