Lakhatatlanná vált a családi fészek

Nem működött a tűzcsap, Félegyházáról jött a víz az oltáshoz

Villámcsapás miatt leégett egy magyartési család tanyájának a teteje

 

Július 14-én hajnali 1 órakor Szentes közelében villám csapott be, melynek a hangját mi is hallottuk. A dörrenés után meg is jegyeztük, hogy "ez nagyot szólt"! Villámlás ideje alatt sokan áramtalanítják az otthonaikat és az elektromos berendezéseiket, így fent voltunk ebben a hajnali órában.

 

 

 

A Bakos családnak nem volt erre ideje, mert a magyartési gondozott és épp most felújított tanyájába csapott bele ez a villám. Bakos Gergely és párja Kiss Gabriella elmondta, hogy azt hitték, hogy a jégverés hangját hallják odakintről beszűrődni, de ekkor már lángokban állt a tetőszerkezet!

Mentették a gyermekeket, Gábort, Norbertet és Áront, akik 10, 4,5 és 1,5 évesek.

 

 

 

Az anyagi kár ellenére a legnagyobb gondot az eset pszichés feldolgozása lesz - mondta Kiss Gabriella - , mert amikor azt kérdezi az egyik gyermek, hogy kihűlt-e már a ház, mikor mehetünk haza? - mit válaszoljon a szülő?

 

 

 

 

 

A falubeliek elmondták, hogy az oltás pikantériája, hogy a szentesi tűzoltók ugyan három mentőszerrel érkeztek a helyszínre, de miután elfogyott a víz, a közelben található tűzcsapról próbáltak vizet vételezni, csakhogy a tűzcsapban nem volt megfelelő nyomás. Így a kiskunfélegyházi egység hozott további vízutánpótlást a helyszínre.

 

 

 

 

 

Gabriella elmondta, hogy soha senkitől nem kértek segítséget, de most ez az a helyzet, amikor minden önérzetet félre kell tenni, és ha valaki segíteni tud, akkor várják a segítséget.

 

 

 

 

 

A képeken látható, hogy a ház teljes tetőszerkezete megsemmisült. A gyerekszobában a mennyezet elkezdett potyogni az átázás miatt. Vizes minden holmijuk, és a nagyszülőnél húzzák meg magukat, addig amíg más megoldást nem találnak.

 

 

 

Ha bárki tud, vagy akar segíteni, akkor hívja szerkesztőségünket, megadjuk a család elérhetőségét!

 

 

Szentes, 2016. 07. 15.

 

 

 

.