A humor és a sport találkozott Szentesen

 

 

 

2016. július 15-én Kissádám a nagyvilágban - címmel hallhattuk utazási élménybeszámolóját Kiss Ádámnak. Eredetileg a Megyeháza udvari színpadára tervezett előadás a várható rossz időjárás miatt átkerült a sportcsarnokba, és helyes döntés volt a rendezők részéről, mert 20 óra után pár perccel leszakadt az ég.

 

 

 

Az elmúló nézőtéri fények után jött csak a meglepetés, mert nem Kiss Ádám lépett a színpadra, hanem kollégája Benk Dénes, aki gyorsan tisztázta a helyzetet - Tetszenek tudni Kiss Ádám estnek hirdetem a produkciót, így sokan lesznek, és ha már eljöttek, akkor már végighallgatnak! :-)

- Jó csak vicceltem! - én csak az úgymond "felszopó" ember vagyok, aki megalapozza a hangulatot - mondta Benk Dénes.

 

 

 

Majd következett a Dumaszínház egyik legfiatalabb tagja, aki már akkoriban stand-upolt, amikor még nem is sejtette, hogy ez a műfaj létezik. Nagy Éva reciproka (vagy abszolút értéke), Nagy Feró inverze, a szép, magyar, irodalmi nyelv elkötelezett védelmezője, a szalagavató-forradalmár, az iskolarádió fenegyereke, aki gyerekkorában Fábry Sándor szeretett volna lenni. Ő nem más, mint Kiss Ádám.

 

Az elmúlt években rengeteg helyen járt a világban a népszerű standup-os Kiss Ádám, ha nem fellépés, akkor forgatás céljából. Volt, hogy az is előfordult, hogy magánúton volt. Sok ország és nép kultúrájába nyert betekintést, és bizony csuda dolgokat látott, fantasztikus emberekkel ismerkedett meg a napsütötte Romániától :-) a ködös Californiáig :-) . De hagyott ő is bőven nyomot az emlékezetükben.

 

A fordulatokban gazdag esten még egy meglepetésnek lehetett szemtanúja a közönség. Az egyik videó snitten éppen egy Gyurta Dánielt meghazudtoló fejesugrást láthattunk Kiss Ádám slow motion videóján, majd ekkor megköszönte, hogy az érintett eljött a szentesi előadásra, mert ott ült Gyurta Dániel olimpiai, háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok magyar úszó. A legsikeresebb, jelenleg is aktív magyar férfi versenyúszó. A jelenléte nagyobb tapsot kapott, mint Kiss Ádám addigi 60 perce a Föld körül - jegyezte meg az egyik néző humorosan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2016. 07. 21.

 

.