Atlétikai utánpótlás nevelés indul a Klauzálban

 

 

 

2016. június 21-én közös sajtótájékoztatót tartott a Maximus Atlétikai Utánpótlás nevelő Sportegyesület, valamint a Klauzál Gábor Általános Iskola ahol ismertették, hogy a 2016/17-es tanévben az iskolában új atlétikai képzés indul. Az egyesület részéről Benkő István elnök, a Klauzál Gábor Általános Iskola részéről Dévay István igazgató köszöntötte a jelenlévőket és mutatta be az új képzés részleteit. Az együttműködés ötlete tavaly az iskola részéről jelentkezett, a Kölyök-atlétika Programból kiindulva a szakág utánpótlás nevelésének elősegítését tűzte ki céljául.

 

 

 

Amellett, hogy mindig is sportos hagyományokkal rendelkező intézmény volt, a város kiemelkedő atlétái, Csordás Cintia, és Papp Anita is a Klauzál egykori diákjai voltak. – Alapvetően azt szeretnénk elérni, hogy a sport, a sportolás minden gyermek számára elérhető legyen, hiszen a 21. században a technikai fejlődésekkel párhuzamosan a testmozgás jelentőségét vesztette. Ehhez szeretnénk teret adni a fiataloknak, előzetes terveink szerint heti háromszor másfél, két órás edzésekkel – beszélt a képzés részleteiről Dévay István igazgató, aki arra is kitért, hogy reményei szerint az új képzésnek köszönhetően néhány kiemelkedő teljesítményt nyújtó sportolót is ki tudnak majd nevelni.

 

 

 

A képzés sportszakmai hátterét Benkő István, a Maximus SE elnöke ismertette.

– Fontos, hogy nálunk megvannak a megfelelő szakmai papírokkal rendelkező szakemberek, Neményi Béla, Benkő Márta, valamint Csordás Cintia, Seres András és Várady Krisztina is szeptembertől edzői papírokkal fog rendelkezni.

 

 

 

Kovács János, a Művelődési-, Ifjúsági- és Sportbizottság elnöke beszédében a szentesi fiatalok arányát és a helyi sportolási lehetőségek tárházát vetette össze, majd sikereket, valamint eredményességet kívánt az együttműködő feleknek.

 

 

 

A sajtótájékoztató egy kedves és nagyon sportszerű momentummal zárult. A történet ott kezdődött, hogy az év elején lehetett pályázni a sporttámogatásokra, ahol a szentesi rögbisek nem kaptak támogatást, mert hiába szentesi színekben játszanak az egyesületük Hódmezővásárhelyre volt bejelentve. A sportbizottság viszont csak Szentesre bejelentett egyesületeket támogattak.

 

 

 

Benkő István elmondta, hogy amikor elmesélte az atlétáinak, hogy hogyan jártak a sporttársak egyöntetűen úgy döntöttek, hogy gyűjtést szerveznek a rögbiseknek. Az így befolyt 50.000 forintot Seres András dobóatléta adta át a mai sajtótájékoztatón Törőcsik Sándornak a rögbisek vezetőjének.

 

 

 

 

 

Szentes, 2016. 06. 29.

 

.