IX. KERTVÁROSI CSALÁDI NAP

A SZÁZSZORSZÉP ÓVODÁBAN

 

 

 

A Szentesi Kertvárosi Óvodások Képességfejlesztéséért Alapítvány 2000-ben alakult. Minden évben gyermeknap környékén rendezik meg Családi napjukat, számos színvonalas programmal, elsősorban a gyermekeknek, illetve szüleiknek.

Idén kilencedik alkalommal került sor erre a Százszorszép Óvodában a Szülői Szervezet és az óvoda alapítványa jóvoltából.

 

 

 

 Bevétele az alapítvány vagyonát gyarapítja, melyből az óvónők és a szülők javaslata alapján játékeszközökkel és fejlesztő eszközökkel bővül az óvoda. A tavalyi nyereségből számos udvari járművet fejlesztő játékokat vásároltak, valamint kicsit besegítettek, mint minden évben a Jézuskának is.

 

Minden évben igyekeznek valamiféle témát körbejárni, így évről- évre változik picit a rendezvény. Ezen a napon a „Hercegnők és lovagok" címet kapta, és a lovagi élet, valamint a királyi udvar bemutatása köré szervezték a programokat, játékos módon.

 

 

 

A rendezvény sok helyszínnel, bemutatóval, és játéklehetőséggel várta az érdeklődőket. A gyerekek ugrálóvárban, labirintusban, a lovak hátán, kézműves tevékenységek során, várjátékokban próbálhatták ki ügyességüket, óvodai és lovagi bemutatót láthattak. Aki ezekbe a programokba nem tudott bekapcsolódni, azokat várta a lovaglás, arcfestés, mézeskalácsdíszítés valamint lehetőség volt „bevenni" a várat.

 

A családi vetélkedőkre most is az óvodás gyermekeket várták szüleikkel.

A megéhező, megszomjazó résztvevőket büfé várta, illetve a gazdag programok végén vacsorára paprikás krumpli rotyogott a bográcsokban. A sikeres napot egy várszínházi előadás és tombola zárta.

 

Az óvoda Szülői Szervezete vállalta a rendezvény szervezési feladatait, de a megvalósításba minden szülő és az óvoda dolgozói is bekapcsolódtak, melyet ezúton is nagyon köszönnek!

Nagyon hálásan köszönik továbbá minden támogatónknak a segítséget! A siker kulcsa a szülők és az óvoda dolgozóinak összefogása és tenni akarása a gyermekekért!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2016. 05. 23.

 

 

.