Magyar Honvédelem Napja

 

 

 

A Magyar Honvédelem Napja, május 21-e, kiemelkedő jelentőséggel bír a honvédség életében. A katonai szervezetek minden évben közösen ünnepelnek és emlékeznek.

 

 

 

A Magyar Honvédelem Napját, az 1849. évi tavaszi hadjárat legkimagaslóbb eseményének, Buda visszafoglalásának évfordulóján ünnepeljük.

 

 

 

Nem csak a Buda váránál küzdött 30 ezer magyar katona küzdelmére emlékezünk, hanem mindazokra, akik a magyar történelem viharos századai során példát adtak hazaszeretetből, önfeláldozásból, hősiességből, és akik egyenruhában helyt álltak vagy napjainkban helyt állnak Magyarország és a nemzet szabadságának védelmezésében.

 

 

 

Szentesen a Magyar Honvédség 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred állományából az Ideiglenes Biztonsági Határzár létrehozásában részt vett 99 fő katona számára Migrációs válsághelyzet kezeléséért szolgálati jel elismerést adtak át, valamint Antal László ezredes , az alakulat parancsnoka központi ünnepségen, Budapesten vette át a díjat. A Magyar Honvédelem Napján Polereczki László zászlós az Év katonája díjat kapta elismerésül.

 

 

 

A szentesi alakulat nemcsak a nyílt napján igyekszik a civil lakossággal kapcsolatát ápolni, hanem e megemlékezésen is Vígh János Márk a Horváth Mihály Gimnázium tanulója mondta el, Petőfi Sándor méltón ide illő versét: TISZTELJÉTEK A KÖZKATONÁKAT!

 

Szentes, 2016. 05. 21.

 

.