Új szülőágyak átadása a kórházban

 

 

 

Az új szülőágyak története 2015 évvégén indult, amikor is október 3-án, Szentesen, a Kossuth téren megrendezésre került a Richter Egészségváros Program. Az ingyenes családi program szűrésekkel, egészségügyi tanácsadással, ismeretterjesztő előadásokkal, fitnesz-, torna- és családi programokkal hívta fel a lakosság figyelmét az egészségmegőrzés fontosságára, a megelőzés jelentőségére.

 

 

 

Az esemény az önkormányzattal történő együttműködésben valósult meg, egy jótékonysági programmal összekötve, a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház számára. A Richter 2.000.000 forint alapadományt ajánlott fel, melyet a résztvevők minden szűrésért, tanácsadásért, aktivitásért járó adományponttal növelni tudták, hiszen a Richter pontonként további 300 forinttal emelte meg az adományalap összegét.

 

Az összeg átadásakor Dr. Kalmár Mihály főigazgató Dr. Józsa Géza felé fordulva az kérdezte, hogy ez az összeg mennyi szülőágy beszerzésére elég? A választ láthatjuk a képen!

 

2016. április 7-én adták át a több mint 5 millió forintból vásárolt két új szülőágyat a Dr. Bugyi István Kórház szülészetén.

 

 

 

Dr. Józsa Géza elmondta, hogy egy szerencsének köszönhetően sikerült rábukkanni erre az olasz gyártmányú szülőágyra, melyből kettőt sikerült vásárolni. Igaz több részét manuálisan kell működtetni, de ha teljesen automatizált ágyakat vettek volna, akkor a teljes összeg is kevés lett volna egynek a megvásárlásához.

 

 

 

Még három szülőágy vár a cserére, így ha bárki tudja segíteni a kórházat felajánlássál, akkor azt szívesen fogadják.

 

 

 

Továbbá megtudtuk, hogy szeretnének (igény lenne rá) egy vajúdó medencét is beállítani, ha sikerül rá szponzort találni!

 

 

 

 

 

Szentes, 2016. 04. 08.

 

.