Bölcsőde épülne a Felsőpárton!

 

  

 

Támogatási kérelem benyújtására szándéknyilatkozat aláírásával Szeged-Csanád Egyházmegye és Szentes Város Önkormányzata együttműködési szándékukat fejezik ki abból a célból, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, a TOP- 1.4.1-15 számú, A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével tárgyú felhívásra támogatási kérelmet nyújtsanak be, Konzorciumi együttműködési megállapodást kössenek, és a támogatási kérelem támogatása esetén az abban foglalt célt közös együttműködéssel megvalósítsák.

 

 

 

A tervek szerint a projekt keretében Szentes Város Önkormányzata konzorciumi partnerként vesz részt - hallhattuk a szándéknyilatkozat aláírásakor Dr. Kiss-Rigó László püspöktől. Szirbik Imre polgármester elmondta, hogy várhatóan (ha az égiek is úgy akarják) az év végén (legkésőbb jövő tavasszal) megkezdődhet a bölcsőde építése.

 

Ez a beruházás mintegy 250 milliós támogatást élvezne a pályázatnak köszönhetően, és első körben 25 gyermek és két fő foglalkoztatását tenné lehetővé, de az a gyermekszám tovább nőhetne 50 főig.

 

 

 

A Rákóczi F. utcában található épület sajnos nem alkalmas a beruházásra, így az el lesz bontva (ott jártunkkor megtapasztaltuk, hogy szét vannak nyílva a falak, a kémény is életveszélyes, valamint odabent fúj a szél csukott ajtó mellett).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2016. 03. 30.

 

.