Vastaps az uszodában

 

 

 

Nem sikerült a bravúr, a rendkívül erős Sabadell jutott az Euroliga négyes döntőjébe. Ám dicséretes, hogy Bujka Barbara vezérletével 11–11-es döntetlent ért el otthon Európa egyik legjobbja ellen a csapat, amely a LEN-kupa négyes döntőjében küzdhet az éremért.

 

 

 

A sorsolás után rögvest tudtuk, nehéz, rettentő nehéz dolga lesz a Szentesnek az elmúlt öt Euroliga-sorozatban háromszor diadalmaskodó, rendre finalista Sabadell ellen. Tóth László csapata a kinti mérkőzésen úgy szenvedett 15–10-es vereséget, hogy sokáig benne volt a levegőben az iksz közeli eredmény, s csak a végén tudtak ellépni a meglehetős támogatottságban játszó hazaiak.

 

 

 

„Nekik esünk, aztán meglátjuk” – ez volt a szentesiek mottója a visszavágóra, s láss csodát, az első negyedben, sőt voltaképpen a nagyszünetig parádézott a csapat. Még 7–4 is állt a táblán! Bolonyai Flóra remekül védett, Gémes Anett és Miskolczi Kitti remekül célzott, Bujka Barbara pedig remekül centerezett, avagy a Szentes remekül pólózott!

 

 

 

Nem csoda, hogy a magabiztosnak tűnő spanyolok edzője is kiengedte a hangját…

A Sabadell erejét bizonyítja, hogy nem ijedt meg, válogatottjai szép lassan belemelegedtek a csatába, klassziscenterük, az odavágón is hat találatot jegyző Garcia vezérletével a harmadik negyedben szertefoszlatta a mienk estleges továbbjutási álmait. Ettől persze még nagy taps szólt az ötméterest hárító Bolonyainak, vagy a csodálatos csavartgólt jegyző Bujklának!

 

 

 

A negyedik negyedben az volt a tét, sikerült-e tartani a lépést a beindult rivális ellen – nos, nem csak sikerült, hanem a tarthatatlan Bujka Barbara pazar játékával döntetlent küzdött ki a csapat. Nem véletlenül kapott a közönségtől vastapsot a végén.

A Szentes a LEN-kupa négyes döntőjében folytathatja.

 

 

 

Hungerit-Szentesi VK–CN Sabadell (spanyol) 11–11 (4–2, 3–3, 1–4¸ 3–2) Gólszerzők: Bujka 5, Miskolczi 3, Gémes 2, Farkas, ill. Garcia 4, Domenech 2, Pareja 2, Ortiz, Forca, A. Espar Az Euroliga négyes döntőjébe jutott: Sabadell, 26–21-es összesítéssel A LEN-kupa négyes döntőjébe jutott: Szentes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2016. 02. 26.

 

 

.