Tanácskozás a 2016. évi sporttámogatások pályázatáról

 

 

 

2016 február 8-án megbeszélést tartottak a sportegyesületek számára a 2016 évi Sportegyesületek Önkormányzati Támogatása címmel a városháza kistanácskozó termében.

 

 

 

Ezen a megbeszélésen Kovács János a Művelődési és Ifjúsági és Sport Bizottság elnöke köszöntötte a megjelenteket, elmondta hogy nagyon szép eredményeket értek el idén is sportegyesületek, melyre hamarosan az Év Sportolói ünnepségen ki fog derülni. Továbbá kérte, hogy a sportegyesületek egymást is támogassák ez lehet szurkolás terén, vagy rendezvényszervezésben.

Arra kért minden egyesületi vezetőt, hogy segítsék egy sportnaptár létrehozását, melyben minden sporteseményt megtalálhatnak, így reklámot biztosítva egyesületüknek és sportáguknak.

 

 

 

Veres Irén az önkormányzat sportreferense elmondta hogy a napokban vizsgálják át a 2015. évi sporttámogatások elszámolását, de jelen megbeszélés arról szól hogy a 2016. évi önkormányzati önkormányzati támogatást igénylő sportegyesületnek milyen feltételeknek kell megfelelni. A tanácskozás szétosztott adatlapot kell kitölteni (akár két kézzel akár elektronikusan) és ezen kell benyújtani 2016. március 16-áig a támogatási igényt. A bizottság úgy határozott, hogy 28 támogatott mellett 7 új sportegyesület kerül támogatásra. Az előző megbeszélésen nem támogatták a sportegyesületek hogy névre szóló taglétszámot adjanak le, ellenben életkori eloszlási táblázatban kell összefoglalni a tagok létszámát.

A Művelődési és Ifjúsági és Sportbizottság 2016. március 22-ei ülésén fogja elbírálni a beérkezett pályázatokat. A támogatási pályázatokban két célcsoportot igényelhetnek az egyesületek, működésbeli támogatási igény és rendezvényszervezés támogatási igény.

 

 

 

A kifizetések három szakaszban történnek. A nagyobb összegű támogatásoknál az első részlet a szerződés aláírását követően a második részlet 2016. július 20-án, a harmadik részlet 2016. szeptember 30-án kerülnek utalásra. Kovács János elmondta, hogy most azon dolgoznak hogy a kisebb támogatási igényeket két részletben az első két időpontban tudják kifizetni az egyesületnek. Emellett szó volt az év sportolói ünnepségről melyet 2016. március 4-én rendeznek 14 órai kezdettel a megyeháza konferencia és kulturális központ dísztermében melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 

 

 

Szentes, 2016. 02. 08.

 

.