Felkészülés a nyárra

Sajtótájékoztató az Üdülőközpontban

 

 

 

A Szentesi Üdülőközpont már készül a nyári szezonra - hallhattuk Márton Máriától az elmúlt napokban tartott sajtótájékoztatón. Hiába a rossz idő és nem süt a nap annyira mint amennyire mi szeretnénk az Üdülőközpont állapotát és annak a környezetét rendbe kell tenni a felújítási munkálatok végeztével, illetve a szolgáltatásokat is bővíteni.

 

A legutóbbi tájékoztató óta beköltöztek a vízilabdások a régi nyári öltözőbe, majd a felújítási munkák végén (február vége-március eleje) kerülnek a végleges helyükre. Itt külön férfi és női tusolót és öltöző részt alakítanak ki. Március elején elkezdődik a régi csapatöltözők felújítása is a 33-as lelátó alatt. A csapatöltözők felújításával 100 fővel emelkedik az az öltözői szám melyet a vízilabda csapatok tudnak használni.

 

 

 

Sok csapat jelentkezett be már az idén mérkőzésekre, edzőtáborokra - hallhattuk Márton Máriától. A teljesség igénye nélkül az alábbi úszó és vízilabda csapatokkal találkozhatunk majd városunkban: KSI, UTE, FTC úszói, MTK, Bonn-i és egy amerikai vízilabda csapat és a VÁC vízilabdásai.

 

 

 

 Jogos az a mondat hogy elkezdődött a vízilabdás élet. Beindult az edzőtáborozás, amely azt fogja biztosítani az 50 méteres fedett uszodának, hogy jobb legyen a látogatottsági és kihasználtsági mutatói.

 

 - Az időjárás függvényében előkészülünk a kültéri medencék rendbetételére. Jelen pillanatban is sajnos előfordul hogy a lezárt 50-méteres medencébe, melynek hőfoka 13 celsius egy-egy gyermek belemegy, és így a sajtón keresztül is szeretném a figyelmet arra felhívni, hogy a 13 fokos vízbe való belemerülés nagy bátorságra vall, de élettani hatása sajnos olyan ami maradandó károsodást okozhat.

 

 

 

- A kültéri medencét március 10-én elkezdjük leengedni (egy két napot fog igénybe venni) két nap után kitakarítjuk a medencét a benne lévő leveleket és faágakat kivesszük belőle és karbantartási munkálatok következnek. Már az 50 méteres medence átadásakor lehetett látni hogy pár helyen levegőzés látható ezt a kivitelező szakemberei meg fogják szüntetni és az egész medencét és annak környékét a HURO-s pályázatra vonatkozó garanciális javítási munkálatok március 20-ra befejezik. Március 20-án kezdődhet a feltöltés, így ha az idő engedi akár április elején üzemelhet a új/régi 50-es - mondta Márton Mária.

 

   Március 7-én hétfőtől két medencét is leállítanak egy hétre. Ekkor az élmény és gyermekmedencéket fogják leengedni, majd a felülvizsgálat és takarítás után újra használhatja a közösség.

 

 

 

- Többször szóba került már hogy megtudjuk-e oldani a ligetes környezet biztosítását? Jó hír, hogy civil szervezetek illetve iskolákkal együttműködve gyakorlati munka keretében ez megoldódik. A Bartha János Kertészeti Szakiskola és a Zsoldos Ferenc Szakiskola tanulói gyakorlati munka keretében segítik ennek kivitelezését.

- A Zsoldos Ferenc iskola tanulói a külterületeken azokat a kézműves munkákat, amely burkolói munkák azt fogják megcsinálni. Elsőként a kerékpártároló újul meg, majd a belső járdákkal folytatódnak a munkálatok.

-  Megkezdjük a reklámtevékenységünket, így várjuk azoknak a helyi vállalkozóknak a jelentkezését akik szeretnének reklámozni, reklámfelületeket igényelnének mind a fedett-, mind a kültéri medencéknél elhelyezhető reklámtáblákkal kapcsolatban.

 

- Része a nyári felkészülésnek az is, hogy a vendégeink részére szolgáltatásokat bővítsünk. Úgy gondolom hogy egy megnövekedett látogatói létszámra számíthatunk a nyáron, ezért szolgáltatásainkat bővíteni szeretnénk. Természetesen az étel ital fogyasztása "gasztro-sarok" elnevezéssel (4 büfé) május elsejével megtörténik, de kiegészítjük szolgáltatásainkat fürdőruha, kozmetikai szerek árulásával. Az Üdülőközpont területén lehet majd újságot, fagylaltot, kürtöskalácsot és lángost is vásárolni.

 

- A szezon beindulásával kikerülnek a strandbútorok, melyeket a sikeres pályázatokból tudtunk megvásárolni az elmúlt évben, így nem lesz akadálya a zavartalan szezonindításnak - mondta Márton Mária.

 

Szentes, 2016. 02. 17.

 

.