Amerikai csereprogram szentesi vízilabdásoknak

 

 

 

Már túl van a kezdeti lépéseken az amerikai–magyar sportturizmus, amelynek egyik bázisa Szentes, ezen belül is a vízilabda, hallhattuk a tegnapi sajtótájékoztatón Szénászky Zsolttól a program koordinátorától.

 

 

 

A Kurca-parti városban Magyarország és az Egyesült Államok között szeretnék szorosra fűzni a sportkapcsolatokat, csereprogramokat kínálnak egymás csapatainak. Póka Sándor, a program vezetője aktív sportolóként többször járt Szentesen, mindig tetszett neki a város, a projektet a városból származó Szénászky Zsolttal koordinálják, amely amerikai táborozási és tanulási lehetőségekkel a helyi fiatal vízilabdások élhetnek.

 

 

 

A vízilabdaklub elnöke, Magyar József is páratlan lehetőségnek nevezte a csereprogramot. A tájékoztató után pedig megismerhettük az első olyan szentesi vízilabdást, aki már több mint egy éve készül az útra. Nem csak jó sportolónak kell lennie, hanem tanulmányi és társalgási szinten kell beszélnie angolul - mondta Berki Andás.

Több személyt javasoltak az edzők, akik közül ifj. Bocskay Istvánt választották, így ő fog közel két hónapot tanulással és sporttal tölteni az USA-ban.

 

 

 

 

 

Szentes, 2016. 02. 25.

 

.