Tüntettek az Ilona-parti gazdák

Petíciójukat Dr. Demeter Attila alpolgármesternek adták át

 

 

 

Fűtött fóliákban termelő gazdák vonultak a Kossuth térre, hogy a megélhetésükhöz nélkülözhetetlen termálvizükért harcoljanak. Fontos a biztonság a szolgáltatásban, mert ha csak 1 órára kimarad a szolgáltatás, akkor a téli fagyban gyorsan tönkre mehet a fólia alatt termelt zöldség.

Legutóbb a testületi ülés közmeghallgatásán emelték fel hangjukat, és kérték a város közreműködését, melyet az alábbi hangfelvételen meghallgathatnak.

 

A videó nagy sebességű feltöltését a TNT-TvNetTel Kft. (www.tvnettel.hu) támogatja!

 

 

Tudni kell, hogy a Szentesi Ilonapart Kft. 2010. október 14-én alakult azzal a céllal, hogy a Társaság tagjainak ne külön-külön kelljen szerződést kötniük a fűtővíz szolgáltatásra. Ez a Szolgáltató és a tagok részére is előnyös volt. A fűtővíz szolgáltatás - 35-36 család, valamint az általuk foglalkoztatott 100-150 főnek biztosította a megélhetést jelentő fólia alatti zöldségtermelésből származó árbevételt.

Az Ilonapart Kft tagjai 2016. május 26-án jelezték az SZVSZ (termálvíz szolgáltató) irányába, hogy nem egyeznek bele a tagok számára hátrányos szerződésmódosításba. Ennek ellenére mégis megtörtént a módosítás.

A Szentesi Ilonapart Kft. tagjai kérik az SZVSZ-el kötött eredeti szerződésben foglaltak visszaállítását.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2016. 12. 09.

 

 

.