Járási informatika verseny a Pollákban

 

 

 

2016. november 22-én a Hódmezővásárhelyi SzC Pollák Antal Szakgimnáziumában rendezték meg az általános iskolák felső tagozatosai számára kiírt Pollák Antal Járási Informatika Versenyt. A kérdéssorok az Olimpiához kapcsolódtak. Az 5-6. és a 7-8. évfolyamos tanulók különböző nehézségű feladatsorral birkóztak meg.

Az első feladatban mindkét korosztály versenyzői Moodle felületen töltöttek ki egy tesztet, amelyben az alapismereti kérdések mellett fontos szerepet kaptak a programozási feladatok is.

 

 

 

Az 5-6. évfolyamos tanulóknak egy rajzolási feladatot kellett elkészíteni, illetve az Interneten keresési feladatokat megoldani.

 

 

 

A 7-8. évfolyamos tanulók előzetes feladatként prezentációt készítettek Charles Simonyi eddigi életéről és munkásságáról, valamint internetes keresési feladatokat és egy szövegszerkesztési feladatot oldottak meg.

A 8. évfolyamos versenyzők egy új feladatot, az okos eszközökkel kapcsolatos tudást felmérő kérdéssort is kaptak. Az ünnepélyes eredményhirdetésre 2016. december 14-én 14:30-kor kerül sor a Pollákban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2016. 11. 22.

 

.