Itt a nagy meglepetés

Ikszelt a Szeged ellen a Szentes

Önmagunkat és az ellenfelet le tudtuk győzni, csak a bírókat nem!

 

 

Meglepetésre nem tudott nyerni a Szeged Szentesen az E.ON férfibajnokságban, így a hazai csapat pontot szerzett a Csongrád megyei rangadón.

 

 

 

A Szentes eddig jobbára gyengélkedett a bajnokságban, a Szeged pedig többnyire hozta a kötelezőket. Ezek után nem azt diktálta a papírforma, hogy a csongrádi rangadón elmarad a vendégsiker.

 

 

 

Sőt, a Szeged úgy kezdett, ahogy egy favorittól elvárható, három perc után 2–0-ra vezetett, a második negyed közepén 3–0 volt már az állás, úgy tűnt tehát, hogy ha kevés gólos meccsen is, de a vendégek örülhetnek. A második félidőre aztán mintha kicserélték volna a Szentest, a hazai csapat négy perc alatt fordított, s innentől már kőkemény csatába torkollott a találkozó. Jól védtek a kapusok, ráadásul a támadók se céloztak oly pontosan, s hiába próbálta Kiss Csaba, majd Ivan Basara szegedi szempontból a megfelelő irányba terelni a meccset, 1:24 perccel a vége előtt a holland Lars Reuten egyenlített, sőt még a végén a Szentes támadott emberelőnyben a három pontért. Abból az akcióból már nem született gól, de a szentesi csapat így sem lehet elégedetlen.

 

 

 

 

 

E.ON férfibajnokság, 8. forduló, A-csoport

Metalcom-Szentes–ContiTech-Szeged-Diapolo 5–5

(0–2, 1–1, 3–1, 1–1).

 

Szentesi gólszerzők: Reuten 2, Werner, Somogyi, Tóth Gy.

 

 

 

Pellei Csaba a Szentes edzője így nyilatkozott: – 0–3–ról álltunk talpra a Szeged ellen, ami a csapat tartását dicséri. A védekezésünk rendben, a szívünk pedig a helyén volt, és aki látta a mérkőzést, az tudja, hogy minimum erre a döntetlenre rászolgáltunk. Ha valamivel nagyobb szerencsénk van, akkor a győzelem is meg lehetett volna.

 

 

 

Varga Péter a játékukról az alábbit mondta: – Ilyen nagyképűen idejönni Szentesre, mint ahogy mi tettük, nem lehet. Csak magunkat okolhatjuk a vereségért. Egy–két játékosomnak el kellene gondolkodnia azon, hogy miért van Szegeden, és miért vízilabdázik ebben a csapatban. Gratulálok a Szentesnek!

 

 

 

A lehetőséget és a feszültséget ki-ki másképpen dolgozta fel, volt aki csak legyintett a bírók felé az utolsó másodpercek láttán, volt aki teli torokból mondta el véleményét, de a játékosok csendben (akár könnyeikkel küszködve) igyekeztek feldolgozni a végét.

 

 

Szentes, 2016. 11. 19.

 

 

.