Győzelem a franciaországi premieren

 

 

Farkas Tamara, Lekrinszki Gina és Tóth Csenge nem okoztak csalódást első felnőtt válogatott mérkőzésükön a női szövetségi kapitányának: Bíró Attila csapata kedden 16-6-ra verte a házigazda franciákat. Szentesi szurkoló is volt Lille-ben, az uszodában! Neki külön köszönjük a szurkolást.

 

 

A riói olimpia óta első mérkőzését játszotta Bíró Attila csapata: a Világligában 16–6-ra győzte le idegenben Franciaországot, méghozzá úgy, hogy öt újoncot is avatott!

 

Nem sokat vacakolt a magyar válogatott Lille-ben, Novák Ferenc, a Honvéd technikai vezetőjének jelentése szerint rögvest az első negyedben magához ragadta a kezdeményezést, hét lőtt góllal tudatosította ellenfelében, még véletlen sem lehet keresnivalója.

Tekintettel arra, hogy az olimpiai ezüstérmes olaszok 14–4-re győzték le egy hete a franciákat, a mieink előtt is adott volt a lecke. Bíró Attila szövetségi kapitány mindazonáltal a gólkülönbség helyett fontosabbnak tartotta bevetni a fiatalokat, akik bizonyíthatták, lehet rájuk számítani.

Így bemutatkozhatott a válogatottban Hertzka Orsolya, Kuna Szonja, Farkas Tamara és Tóth Csenge is!

A nagyszünetben 9–3-ra vezettünk, azaz Gangl Edina és a védelem ellen nem sokra mentek a hazaiak, elöl pedig Bujka Barbara és Czigány Dóra is két-két gólt jegyzett.

A folytatásban is a mieink irányítottak, 12–4-re húztak el, a kapuban pedig lehetőséget kapott Lekrinszki Gina, a Szentes kapusa is, avagy újabb újoncot avattunk. A harmadik negyedet 4–2-re nyerte meg a csapat, így 13–5-tel mentünk az utolsó menetre. A vége 16–6 lett, Keszthelyi Rita négy góllal zárt, avagy az olaszokhoz hasonlóan a magyar válogatott (amely 7/14-es fóraránnyal játszott, miközben a hazaiak 3 gólt szereztek a 12 előnyből) is tíz góllal győzte le Franciaországot.

 

Női Világliga, európai selejtező, B-csoport

Franciaország–Magyarország 6–16 (2–7, 1–2, 2–4, 1–3)

 

MAGYARORSZÁG: Gangl – Keszthelyi 4, Czigány D. 3, Csabai 1, Bujka 3, Szücs G. 1, Kisteleki H. 3 Csere: Lekrinszki (kapus), Kuna Sz., Hertzka O. 1, Farkas T., Tóth Cs. Szövetségi kapitány: Bíró Attila

További eredmény A-csoport: Görögország–Hollandia 4–4 (3–0, 1–2, 0–1, 0–1)

A franciák elleni Világliga-meccs csapata:

Gangl Edina (UVSE), Lekrinszki Gina (Szentes) – kapusok Bujka Barbara (Szeged), Czigány Dóra, Csabai Dóra, Hertzka Orsolya, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Kuna Szonja, Szücs Gabriella (mindannyian UVSE), Farkas Tamara, Tóth Csenge (mindketten Szentes) – mezőnyjátékosok

 

Szentes, 2016. 12. 01.

 

 

.