Nehezen indult a gólgyártás

 

 

 

A férfi vízilabda OB I 3. fordulójában a Metalcom- Szentes, ezúttal a Debrecen csapatával küzdött a bajnoki pontokért. A rosszul kezdődő mérkőzés 9:7 arányban a hajdúságiak győzelmével zárult.

 

 

 

Az első negyedben Durik, Busilacchi és Belmonte góljaival 3-0-s előnyre tett szert a Debrecen a második nyolc perc közepén pedig már 1-6 állt az eredményjelzőn. A vendégek hatodik találatát Busilacchi szerezte, míg az addig egyetlen szentesit Somogyi, emberelőnyből. Úgy tűnt, ezzel el is dőlt minden, de a Kurca-partiak nem hagyták magukat: nagy küzdelemben, Albert büntetőből szerzett góljával a negyedik játékrész negyedik percére 6–8-ra zárkóztak.

Ennél több, pontszerzés vagy fordítás nem volt szentesi részről a találkozóban: a 7–9-es végeredményt a hazaiak pólósa, Takács állította be a lefújás előtt 2 és fél perccel.

 

 

 

Pellei Csaba így értékelte a találkozót: – Az elején elengedtük a Debrecent, és megint rengeteg erőfeszítésbe került meccsben maradni. Dicséretes, hogy a fiúk az utolsó percig küzdöttek. Egy perccel a vége előtt 7–9-nél volt egy kapufa-gólvonalas lövésünk, ott ment el a mérkőzés. Örülök, hogy fiataljaink bizonyították, a Vasas és a Debrecen ellen is megállják a helyüket, felnőnek a feladathoz.

 

 

 

METALCOM-SZENTES–Debrecen 7–9 (1–3, 2–4, 1–1, 3–1)

FÉRFI VÍZILABDA OB I, A CSOPORT, 3. FORDULÓ.

Szentes, fedett uszoda, 300 néző. Vezette: Németh, Benczur.

 

Metalcom-Szentes: GYÖRGY (10 védés) – SOMOGYI 2, PELLEI K. 1, Van Mil, VÖRÖS 1, Reuten 1, ifj. Tóth Gy. Csere: Albert 1, Trkulja, Kiss K., Kókai, Takács J. 1, Turcsányi. Vezetőedző: Pellei Csaba.

 

Debrecen: Lévai M. (3 védés) – Mora, Tóth P., Süveges 1, DURIK 2, KÁLLAY 2, Szőke 1. Csere: Kuncz 1, Somlai 1, BUSILACCHI 1, Müller, Fekete G., Smitula. Vezetőedző: Komlósi Péter. Gól – emberelőnyből: 11/4, ill. 13/4. Ötméteresből: 1/1, ill. –. Kipontozódott: Kókai (17.), Smitula (21.), Kuncz (28.), Van Mil (30.). Kiállítva, végleg cserével: Trkulja (12.).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2016. 10. 12.

 

 

.