Új autója lett a Szentesi Polgárőrségnek

 

 

 

A Szentesi Polgárőr Egyesület pályázott a Vidékfejlesztési Minisztérium által kiírt Darányi Ignác Terv Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretén belül szolgálati gépkocsira.

A polgárőr egyesületek a külterületek, tanyák biztonsága, a fa és terménylopások, illegális hulladéklerakás, megelőzése érdekében ezentúl még többet tehetnek, ugyanis a pályázat nyertesei ez idáig egyáltalán nem rendelkeztek gépjárművel, vagy 15-20 éves gépjárművekkel láttak el polgárőr járőr szolgálatot. Hatalmas eredmény, hogy a 2013-as és 2015-ös pályázat sikere révén a polgárőr egyesületek több mint egy negyede új gépjárművel rendelkezhet, összesen több mint 3.6 milliárd forint értékben.

 

 

 

Nagy örömükre az egyesület nyert a pályázaton így egy új megkülönböztető jelzéssel felszerelt Suzuki terepjáró autó került Szentesre. Az új autót az egyesület szolgálati feladatai ellátására használja - hallhattuk 2015. szeptember 24-én az autó ünnepélyes átadásán a Kossuth téren.

 

 

 

Farkas Sándor országgyűlési képviselő és Szirbik Imre polgármester adta át ünnepélyes keretek között az új autó kulcsát.

 

A szentesi képviselő-testület tagjainak képviselői keretének és sok-sok támogatónak köszönhetően folyamatosan fejlődő eszközállománnyal rendelkezik az egyesület, és nyertes pályázatok révén is sikerült a működésüket előbbre vinni. Önkéntes tagságuk mostanra 33 főt számol

 

 

 

Az autóátadást követően a Szentesi Kinizsi SZTE vezetője Szabó Zoltán elmondta, hogy együttműködési megállapodást kötöttek a polgárőrséggel, így a szentesi mérkőzéseket ők biztosítják, cserébe a klub évente három kiemelkedő munkát végző polgárőrt emléklappal és a szolgálat teljesítéséhez kapcsolódó tárgyi elismerésben részesít.

 

 

 

További képek:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2015. 09. 24.

 

.