Kossúth-téri általános iskola 8.b osztálya

50 év után újra együtt

 

 Kinagyítható!

 

Még mielőtt a kommentelők nekünk esnének tudjuk, hogy a Kossuth rövid "u", de az 50 évvel ezelőtt elballagott Kossúth téri általános iskola 8.b osztályának tablóján hosszú "ú" olvasható az iskola neve. Az 1965-ben végzett osztály

 

 Kinagyítható!

 

Egy pici múlt: Az iskola 1961-től ismét koedukálttá vált. Dr. Tóth Ferencnének ez volt az első koedukált osztálya, melynek kezelése a kezdeti időkben nehéznek bizonyult. Ekkor 16 tanteremben 26 nevelő irányítása mellett tanult 638 tanuló. Annak ellenére, hogy az épület szűknek bizonyul, az iskola mégis terjeszkedik. Ezekben az években szakmunkásképzés is folyt az iskola falain belül. A 60-as, 70-es évek az iskola életében is továbblépést jelentenek. Az épületen belül is lesz víz, elkészül a központi fűtés rendszere, az udvar betontakarót kap.

 

 

 

Természetesen az emlékekről hosszú órákat tudnának beszélgetni, melyek az elmúlt 50 évben születtek. Sajnos az idő rövidsége ezt nem tette lehetővé, de ha most mindenki mindent elmondott volna, akkor mi marad a következő találkozóra? :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2015. 09. 13.

 

.