Egymilliót nyertek a szentesi kórháznak

 

 

A szentesi kórházért játszott két nővér az Egy perc és nyersz! című vetélkedő pénteki adásában. Az RTL Klub műsorában egymilliót nyertek – szereplésükkel az egészségügy helyzetére is fel akarták hívni a figyelmet.

Bár kétmillió is lehetett volna belőle, végül egymillió forintot nyert a szentesi kórház belgyógyászati és intenzív terápiás osztálya számára két ott dolgozó nővér, Sebők Erika és Lőrincz Ildikó. Az RTL Klub Egy perc és nyersz! című műsorába jelentkeztek, a tíz feladatból hatot nagyszerűen oldottak meg, a hetedikkel azonban nem boldogultak.

Mindketten egy-egy nélkülözhetetlen eszközt szerettek volna vásárolni: Erika egy EKG- készüléket, Ildikó egy speciális kórházi ágyat. Mivel a holmik egyenként több mint egymillióba kerülnek, az eredetileg kitűzött céljuk a főnyeremény, tízmillió forint volt.

 

Tematikus estre készült az RTL csatorna, egészségügyi dolgozók jelentkezését várta a néhány nappal ez előtt adásba került műsorba. Tulajdonképpen azt gondoltam, a feladatok is az egészségüggyel lesznek kapcsolatban, másrészt pedig nagyon szerettünk volna segíteni a kórházunknak, ezért jelentkeztünk – nevetett Erika. Kolléganője, Ildikó azonnal igent mondott, amikor megkérdezte tőle, hogy volna-e kedve játszani. Érdekességként megemlítették, hogy mindketten tizenéves koruk óta a szentesi gyógyintézményben dolgoznak, ismerték egymást, de nem álltak közeli kapcsolatban, azóta viszont életre szóló barátságot kötöttek. A felkészülés, a játék örök élmény volt, mondták.

 

A vállfán és a cumin buktak el – Tavasszal jelentkeztünk, kiválasztottak minket, elmehettünk egy felkészítő táborba. Négy napig voltunk Budapesten, végigpróbálhattuk az összes lehetséges játékot. Volt olyan elem, amitől nagyon tartottunk, többek között attól, amely miatt végül kiestünk. Egy vállfával kellett volna egy asztalról egy cumit felemelni úgy, hogy az egyikünk egy paraván mögül mozgatja az eszközt, a másik szóbeli utasításokat ad – emlékeztek vissza. Kétmillió forintnál tartottak, és megvolt még a három életük. Kockáztattak, és végül egymilliót nyertek.

 

 

Szentes is melléjük állt, más lehetőségek mellett a Dózsa-házba járhattak be gyakorolni, az utazással kapcsolatos költségekben pedig a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara segített. A műsor nagy élmény volt, a stáb dolgozói kedvesek, segítőkészek, a műsorvezető, Sebestyén Balázs szimpatikus fiatalember, hangoztatták egyetértésben. A játék hittel, szeretettel töltötte fel őket, nagyon örülnek, hogy ápolónőként megmutathatták másik arcukat.

 

Figyelemfelhívásnak szánták a szereplést A tévéstúdióba kollégáik közel 30 fős csapata kísérte el őket. Talán mert a munkájuk során azt tanulták, hogy nem hibázhatnak, Erika rettentően izgult a felvétel alatt. Azt mondta, ő már az óvodában is kihúzta magát az ügyességi játékokból, most mégis belevágott. Azért, mert – és erre Ildikó is egyetértően bólogatott – annyira szeretett volna segíteni a munkahelyének.

 

– Én 17, Ildikó 16 éves korától dolgozik a szentesi kórházban. Bízom abban, hogy a szereplésünk túlmutat egy egyszerű képernyős bemutatkozáson. Az egészségügy helyzetére is fel akartuk hívni a figyelmet. Sem a szakma, sem a társadalom nem érdemli meg azt, ami most történik ebben az ágazatban – jelentette ki Erika. – Amikor bejövünk a munkahelyünkre és átöltözünk, egy másik világ nyílik meg, a mennyország kapuján lépünk be – vélte Ildikó. Abban sem volt köztük vita, hogy soha nem csinálnának mást, és soha nem hagynák el az országot. A nyereményt kettéosztják. Nem adták fel, hogy megvegyék az áhított eszközöket, bíznak abban, hogy segítő szándékú emberek a tervük mellé állnak.

 

Szentes, 2015. 09. 15.

 

.