Részletek a lecsófesztiválról

A jótékony lecsó! Már lehet jelentkezni! Videó az előző évi rendezvényről!

 

 

A helyi tradíciókon nyugvó Szentesi Lecsófesztivál 2002-ben kelt életre, s mára a régió egyik legsikeresebb rendezvényévé nőtte ki magát. Az ország számos pontjáról és külföldről is érkeznek a legjobb lecsó címéért harcoló, s a végeredményre kíváncsi, kóstolni vágyó vendégek.

 

A magyar konyha közkedvelt nyári étele a lecsó. Nem csak finom, de az elkészítése is egyszerű, zöldségeket tartalmaz, így valójában az egészséges táplálkozás része lehet, persze sok múlik azon is, hogy hogyan készítik el.

 

Jelen cikkünkben nem a lecsó bélbolyhokra gyakorolt hatását kívánjuk elemezni, hanem a lecsófesztivál JÓTÉKONY HATÁSÁT!

 

Már megszokhattuk, hogy évek óta egy-egy szervezet élvezheti a kóstolójegyekből befolyt bevételt, most viszont részletesebben szólunk az idei támogatottról. A Magyar Rotary "Gift of Life" Ajándékozz Életet programja kerül támogatásra, így egy kiadós lecsóval Ön is hozzájárul a cél eléréséhez. Miről van szó? Határon túl élő magyar gyerekek életmentő szívműtétét hivatott támogatni "Gift of Life" Ajándékozz Életet program, melyet a szegedi klinikán végeznek el.

 

A videó nagy sebességű feltöltését a TNT-TvNetTel Kft. (www.tvnettel.hu) támogatja!

 

Nem csak ez a lehetőség lesz az idei lecsófesztiválon jótékonykodásra, hanem a MikulásGyár is képviseli magát. Hatalmas installációval készülnek. A MikulásGyár célja a mélyszegénységben élő nagycsaládok, így rengeteg gyermek segítése, tekintet nélkül arra, hogy ki és miért éhezik.

 

A MikulásGyár tartós élelmiszert (tészta, konzerv, olaj, cukor, só, liszt stb.), tisztító- és tisztálkodási szereket, jó minőségű ruhát, takarót, játékot, könyvet gyűjt a lecsófesztiválon. Az önkéntesek az adományokat dobozokba szelektálják, majd ezeket a dobozokat a Magyar Vöröskereszt adott megyei központjába juttatják el.

 

A Városi Könyvtár vállalta, hogy aki könyvet kíván felajánlani a Mikulásgyárba, de nem tud részt venni a fesztiválon (vagy ezen a napon nem akar sorba állni), azt átveszik és továbbítják a lecsófesztiválon a MikulásGyárba!

 

Amennyiben kedvet kapott az igazán ízes, színes és illatos Szentesi Lecsófesztiválhoz, várjuk szeretettel akár versenyzőként, hogy megszerezze a „legjobb lecsó” címmel járó dicsőséget, akár ínyenc nézelődőként, hogy kiderítse a lecsófőzés valódi titkát!

 

 Kinagyítható!

 

 

A részletes programmal hamarosan jelentkezünk!

 

Szentes, 2015. 08. 06.

 

.